Nl vanoorschot schaatst 0708

26 maart 200800:00

Door Joep Meijsen

Oranje oefent twee keer

Het Nederlands team bereidt zich met tenminste twee oefenwedstrijden voor op het wereldkampioenschap in Oostenrijk. Vast staan ontmoetingen met de nationale teams van België en Italië.

Bondscoach Tommie Hartogs heeft na afloop van de play-offs het grootste deel van zijn selectie compleet voor de voorbereiding op het wereldkampioenschap in Inssbruck. Oranje traint de komende periode intensief in Amsterdam. De bondscoach nodigde een zeer uitgebreide voorselectie uit voor deze voorbereiding, waarbij vooral de Noord-Amerikaanse spelers nog ontbreken.

Op vrijdag 4 april om 21.15 uur speelt Nederland de eerste oefenwedstrijd tegen het nationale team van België. De selectie van de Belgische bondscoach Gil Paelinck bereidt zich voor op het wereldkampioenschap in Roemenië dat op 7 april begint en waar onze zuiderburen kunnen proberen promotie naar Division I af te dwingen. Gastheer Roemenië geldt als de favoriet in deze poule.

Een week later op 11 april reist Nederland af naar het Italiaanse Vipiteno, waar om 20.00 uur de lokale nationale ploeg de tegenstander van de manschappen van Tommie Hartogs. Italië bereidt zich voor op het grote WK dat dit jaar in Quebec, Canada wordt gehouden. Het kampioenschap van Oranje begint op 13 april met de wedstrijd tegen Kazachstan.