Oranje Japan WK Hermens duel 2017

19 januari 201810:27

Door Joep Meijsen

Oranje oefent twee keer in Dordrecht

Het Nederlandse ijshockeyteam speelt in de voorbereiding op het WK in Tilburg twee oefenwedstrijden in Dordrecht. Tegenstanders zijn België en IJsland.

Dat maakt IJshockey Nederland bekend. Oranje speelt de eerste oefenwedstrijd op woensdag 11 april om 20.00 uur tegen België. Op vrijdag 20 april om 19.30 uur staat de wedstrijd tegen IJsland op het programma. Het betreft een voorlopig programma, het is nog mogelijk dat er andere oefenwedstrijden worden toegevoegd aan het programma.

Beide tegenstanders zijn ook actief op het WK zoals dat van 23 tot en met 29 april wordt gehouden in Tilburg. Oranje opent het toernooi op de eerste dag met een wedstrijd tegen China. Op dinsdag staat de ontmoeting met IJsland op het programma, gevolgd door een ontmoeting met Servië op donderdagavond. Deze drie ontmoetingen beginnen om acht uur 's avonds. Op zaterdag 28 april staat de wedstrijd tegen de Belgen op het programma en Nederland sluit op zondag af tegen Australië. De weekendwedstrijden van Nederland beginnen om 16.30 uur.

Meer informatie over de oefeninterlands volgt later. De kaartverkoop voor het WK is al in volle gang.