Wk2014 Teamfoto

11 april 201515:59

Oranje ruim langs Noord-Korea

Het Nederlands vrouwenteam won zaterdag voor de derde keer tijdens het WK Division 1B in de Chinese hoofdstad Beijing. Ditmaal won de ploeg van coach Joep Franke met maar liefst 7-1 van Noord-Korea.

Alhoewel Noord-Korea nog puntloos is tijdens dit WK, zijn Aziatische ploegen altijd een gevreesde tegenstander voor Nederland. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen is de clash tussen speelstijlen altijd een probleem voor Nederland. De Oranjevrouwen moesten vandaag even op stoom komen., maar waren wel een klasse beter dan Noord-Korea. Na twaalf minuten kwam Oranje op voorsprong via Nicky Tjin-A-Ton.

Pas in de tweede periode kon Nederland het overwicht vertalen in een grotere voorsprong. In de 27e minuut werd het 2-0 dankzij Savine Wielenga. De 26-jarige aanvalster wist shorthanded te scoren, de specialiteit van Wielenga. Zes minuten later was het dezelfde Wielenga die er 3-0 van maakte. Dit keer met een Koreaanse speelster op de strafbank.

In de laatste periode liep Nederland verder weg van de tegenstander. Met de ruime voorsprong op zak, mocht reserve goalie Bianka Bos haar eerste minuten op een WK maken. Via doelpunten van Glynis Barton, Emily Even, Cloe Keijzer en Julie Zwarthoed liep Oranje uit naar 7-0. Voor alle speelsters was het hun tweede doelpunt van het toernooi. Twee minuten tijd scoorde Korea nog de eretreffer. Jin bepaalde daarmee de eindstand op 7-1.

Morgen neemt Oranje het in de laatste wedstrijd op tegen Hongarije. Een verlies in overtime zou genoeg zijn voor een bronzen medaille. Even leek goud nog een optie tijdens de slotfase tussen China en Italie. De Chinese ploeg scoorde echter een late treffer waardoor zij morgen tegen Slowakije gaan vechten om promotie. Voor Nederland is zilver het hoogst haalbare. De wedstrijd tussen Hongarije en Nederland begint om 10.15 uur Nederlandse tijd.