OKT Hun Ned4 viering goal Kevin Bruijsten

29 januari 201308:32

Door Joep Meijsen

Oranje-selectie voor Bietigheim bekend

De bondscoaches van Oranje hebben de definitieve selectie voor het kwalificatietoernooi in Bietigheim-Bissingen bekendgemaakt. De selectie is grotendeels gelijk aan het team dat ook in Boedapest actief was.

Van de geselecteerden van toen ontbreekt alleen Joy Turpijn (blessure). Hij wordt vervangen door Jurryt Smid van Heerenveen, die ten tijde van het toernooi in Hongarije geblesseerd was. Aanvallend is Sander Dijkstra van Heerenveen toegevoegd aan het team.

Nederland treft in Bietigheim-Bissingen op Duitsland, Oostenrijk en Italië, waarbij Nederland al direct in de openingswedstrijd op 7 februari topfavoriet Duitsland stuit. Voor bezitters van een satellietschotel is in ieder geval die wedstrijd live te bekijken. De gratis uitzendende Duitse sportzender Sport1 zendt Duitsland - Nederland uit. Meer informatie over de coverage volgt later.

De winnaar van het toernooi verdient een ticket naar Sotchi.

Goalies: Ian Meierdres, Martijn Oosterwijk en Denniz Mollen

Defense: Mike Overweg, Jurryt Smid, Max van Lieshout, Bjorn Willemse, Dax van de Velden, Jordy van Oorschot en Nick de Jong

Forwards: Ivy van den Heuvel, Ritchie van Hulten, Ronald Wurm, Levi Houkes, Mitch Bruijsten, Kevin Bruijsten, Marcel Kars, Marco Postma, Mickey Bastings, Diederick Hagemeijer, Tony Demelinne, Raphael Joly en Sander Dijkstra