Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Oranje sluit oefencampagne af met zege

Oranje sluit oefencampagne af met zege

Het Nederlandse ijshockeyteam heeft de voorbereiding op het WK in Tilburg afgesloten met een 4-1 overwinning op IJsland. In een met ruim zevenhonderd toeschouwers gevulde hal in Dordrecht troffen Julian van Lijden, Raphael Joly, Ties van Soest en Renzo Meulenbeek doel voor Oranje.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Nederland speelde een stuk sterker dan anderhalve week eerder. De aanvallen liepen beter, defensief stond het beter en er werd met meer overtuigingskracht gespeeld. Logisch, volgens bondscoach Doug Mason. 'Een aantal jongens had anderhalve week geleden al een tijd niet meer op het ijs gestaan en we hadden pas twee trainingen achter de rug. Afgelopen zondag zag je al verbetering en dat was vandaag weer zo. De eerste periode was wel wat slordig, maar daarna hebben we het goed uitgespeeld.'

Een vroege straf tegen Raphael Joly zorgde ervoor dat Nederland wat moeizaam begon aan het duel, maar met de Oberliga-aanvaller terug op het ijs nam Nederland direct het initiatief over. De ploeg werd hiervoor al snel beloond toen een schot van Julian van Lijden doelman Dennis Hedstrom klopte. Drie minuten later was het echter alweer gelijk toen Nederland defensief de puck verspeelde en de pas 17-jarige Axel Orongan vanuit de draai de puck in de verre hoek binnenschoot.

Foto's: Donna Lundy

Nederland Ijsland Oefenwedstrijd Opstootje Verschuren

Nederland gebruikte in het duel maar liefst drie goalies. Deniz Mollen kreeg de start van bondscoach Mason, Martijn Oosterwijk keepte de tweede periode en in het slotstuk verdedigde Tomislav Hrelja het doel van Oranje. De tegengoal na iets meer dan 6,5 minuut spelen was uiteindelijk de enige treffer, al moesten vooral Mollen en Oosterwijk later nog een paar keer optreden om verdere schade te voorkomen. 

Het was in de tweede periode Raphael Joly die Oranje van dichtbij weer op voorsprong bracht na goed voorbereidend werk van Jord Smit en Jurryt Smid. Het was de enige treffer voor Nederland tijdens de tweede periode. Na de tweede pauze werd Nederland almaar dominanter en volgden er nog twee treffers. Eerst was het de ook pas 17-jarige Ties van Soest die de puck oppikte en hoog inschoot voor de 3-1, waarna Renzo Meulenbeek bijna zes minuten later goed kwam inschaatsen en de pass van achter het doel van Joey Geurts vakkundig converteerde.

Nederland Ijsland Oefenwedstrijd Verschuren Duel

De overwinning van Nederland was uiteindelijk meer dan verdiend en met drie overwinningen in drie wedstrijden kan Nederland met vertrouwen vooruitkijken naar het WK in eigen land. Maandagavond speelt Nederland zijn eerste wedstrijd tegen China. Zaterdagavond maakt bondscoach Doug Mason zijn selectie voor het WK bekend. Dat zal een mix zijn van de spelers die de voorbereiding hebben meegemaakt en spelers van Tilburg dat vandaag kampioen werd in de Oberliga.

Koop hier toegangskaarten voor het WK >>>

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum