Wc2010 game3 Nederland Japan2

17 januari 201100:00

Door Joep Meijsen

Oranje-team voor All Star Game

Bondscoach Tommie Hartogs heeft zijn selectie voor het Nederlands team bekend gemaakt die het op 12 februari gaat opnemen tegen het All Star Team. De selectie bestaat louter uit spelers die in de Nederlandse competitie actief zijn.

Hartogs selecteerde verschillende nieuwe spelers in het team. Zo is Jurryt Smid van Nijmegen Devils als verdediger opgenomen in de selectie, terwijl Sander Dijkstra van Heerenveen Flyers bij de selectie van forwards is gekozen. Opvallend is ook de keuze van Matt Anthony als Ă©Ă©n van de twee goalies van het team.

Anthony reisde eerder dit jaar ook al mee naar Polen voor het vierlandentoernooi. De doelman is echter nog niet in het bezit van een Nederlands paspoort, al wordt daar wel aan gewerkt. Gezien de internationale regelgeving, kan hij echter pas na vijf jaar in Nederland voor Oranje uitkomen. De keuze aan goalies is echter erg beperkt voor bondscoach Hartogs, zeker nu Casper Swart zonder club zit.

De meeste andere spelers in het team kwamen eerder dit jaar al uit voor Oranje of zijn al langere tijd vaste keuze in de selecties van Oranje. De selectie van de All Stars wordt naar alle waarschijnlijkheid later deze week bekendgemaakt. Vorig jaar wonnen de All Stars met 8-5 van Nederland. Toen werd vijftienduizend euro ingezameld voor het goede doel.

De speciale shirts van zowel de All Stars als Oranje worden binnenkort via IJshockey.com geveild. Het afhalen van de shirts kan dan tijdens de All Star Game. De toegang is gratis na reservering via de Kemphanen-site.

Goal: Ian Meierdres, Matt Anthony

Defense:
Max van Lieshout, Reinier Staats, Jurryt Smid, Stanislav Nazarov, Nick de Jong, Jordy van Oorschot, Casey Vanschagen, Erik Tummers, Bjorn Willemse.

Forwards
: Ivy van den Heuvel, Brad Smulders, Peter van Biezen, Lars van Sloun, Ronald Wurm, Bert van den Braak, Marcel Bruinsma, Bob Teunissen, Levi Houkes, Raphael Joly, Marcel Kars, Kevin Bruijsten, Sander Dijkstra, Diederick Hagemeijer, Tony Demelinne.