WK2019 Oranje U18 Polen

9 januari 201919:55

Door Remco

Oranje U18 heeft klein wonder nodig

Oranje U18 heeft een klein wonder nodig om degradatie te ontlopen. Op het WK Division 1B in Dumfries verloor Oranje ook het derde duel met China.

Tegenstander China stond na twee wedstrijd net als Oranje nog zonder punten. De Chinese ploeg heeft overigens een voor Nederlanders bekende coach: Paul Strople, ex-speler en trainer van Nijmegen. Strople zag dat zijn ploeg behoorlijk dominant was in de eerste periode. China kwam tot 18 schoten en Nederland bleef steken op één schot. Dat betekende weer veel werk voor goalie Eline Gabriele. Zij moest echter eenmaal passen bij een inzet van Fu: 0-1.

In de tweede periode kwam Oranje wat beter in het spel. Helaas ging het ook in deze periode mis. Na elf minuten kwam China op 0-2 en dertig seconden later lag ook de derde goal in het Nederlandse doel.

Met veel strijd probeerde Oranje nog terug te komen in de derde periode. Het leverde een groot Nederlandse overwicht op. Negen minuten voor tijd scoorde verdedigster Michelle van Ooijen (Den Bosch) de 1-3. De treffer en de vele schoten van Nederland in de derde periode mochten niet baten. Twee minuten later deelde Zhang de genadeklap uit: 1-4.

Om degradatie te ontlopen, moet Oranje minstens drie punten pakken in de laatste twee wedstrijden en moet de Britse ploeg geen punten meer pakken. Vrijdag speelt Nederland om 17.30 uur tegen het nog ongeslagen Frankrijk. Zaterdag volgt de slotwedstrijd om 21.00 uur tegen de Britse vrouwen.

Delen