Daarmee keert Nederland na de degradatie van vorig jaar snel terug naar Division II, poule A. In de laatste wedstrijd tegen Servië kwam die promotie nauwelijks in gevaar.  Nederland liep na zestien seconden al tegen een straf aan, maar met een man minder kwam Nederland via Jordy Knoren toch op een 1-0 voorsprong. De Serviërs kwamen via Djakovic nog langszij, maar in de achttiende minuut bracht Guus van Nes Oranje weer op een voorsprong.

Na de pauze kwam Servië via een penaltyshot van Zwick voor de tweede maal op gelijke hoogte. Servië kreeg een penalty shot nadat Kilian van Gorp aan de noodrem moest trekken bij een shorthanded uitbraak van de Serviërs. Later in de tweede periode legde Oranje de basis voor de overwinning. In de 35e minuut kwam Nederland weer aan de leiding na een goal van Danny Stempher. Twintig seconden later verdubbelde Max Hermens de marge: 4-2.

In de laatste periode vielen er geen goals meer zodat de eindstand op 4-2 bleef staan. Australie degradeerde uit deze poule na vijf flinke nederlagen. De Belgen eindigden op een vierde plaats.

Naast de promotie sleept Nederland ook een individuele prijs in de wacht. Thijs Voorn werd uitgeroepen tot beste verdediger van het toernooi. De Belgische Bryan Henry sleepte die prijs binnen bij de aanvallers. De Belgische goalie Keanu Evers werd gekozen als beste doelverdediger.