WK2019 Oranje U18 Polen

13 januari 201907:12

Oranje U18 vergeet te winnen

Oranje U18 heeft ook de vijfde wedstrijd op het WK Division 1B verloren. De Britse vrouwen wonnen met 4-2 waardoor Oranje zonder punten uit Dumfries vertrekt.

Net als eerder tegen Polen, had deze wedstrijd heel anders kunnen eindigen. Nederland deed zeker niet onder voor het gastland dat door de zege de bronzen medaille greep. Sterker nog, net als tegen Polen had Oranje deze wedstrijd misschien wel moeten winnen.

De Britse vrouwen kwamen na 25 minuten op voorsprong via Campbell. Nederland kwam verdiend langszij in de tweede minuut van de derde periode. Kimberly Collard (Dordrecht) scoorde haar eerste goal op haar eerste WK op aangeven van Esther de Jong.

Halverwege de derde periode kwamen de Britsen via een powerplaygoal van Lewis weer op voorsprong. Daarna liepen zij zelfs uit naar 4-1 dankzij twee doelpunten van Headland. In de slotminuut bepaalde Fleur Kivits de eindstand op 4-2. De aanvalster van Den Bosch scoorde haar tweede doelpunt van het toernooi op aangeven van Romy Brouwers (Den Bosch).

Nederland moet nu volgend jaar weer aantreden in de WK Kwalificatiegroep. Dat toernooi wordt dit jaar in het Spaanse Jaca gespeeld, Spanje is overigens de enige Europese ploeg op dat toernooi en heeft al een wedstrijd verloren tegen Zuid-Korea.