NL 2014 Rustdag2 Teamfoto

5 maart 201509:07

Door Joep Meijsen

Oranje: voorselectie WK bekend

Bondscoach Chris Eimers heeft zijn voorselectie voor het WK in Eindhoven bekendgemaakt. Daarnaast oefent Oranje op 5 april in Eindhoven tegen de nationale ploeg van Belgi√ę.

De selectie bevat een aantal nieuwe namen. Zo is Pippo Limnell Finocchiaro opgenomen in de selectie. Zijn deelname aan het WK is echter nog afhankelijk van de vraag of hij op tijd zijn Nederlandse paspoort krijgt. Ook de jonge verdedigers Jordy Verkiel en Giovanni Vogelaar zijn aan de voorselectie toegevoegd, terwijl aanvallend Tom Marx is geselecteerd.

Van de spelers die vorig jaar het WK in Litouwen speelden ontbreekt alleen Joy Turpijn in de voorselectie, die tegenwoordig in Zoetermeer in de Eerste Divisie speelt. Van de Nederlandse spelers in het buitenland zijn Mike Dalhuisen, Kevin Bruijsten, Raphael Joly, Nardo Nagtzaam en Jamie Schaafsma geselecteerd. De deelname van een een aantal van hen is afhankelijk van hun beschikbaarheid vanwege competitie-verplichtingen bij hun clubs.

Oranje oefent voor het WK in Eindhoven tegen Belgi√ę. In ieder geval komt de Belgische nationale ploeg op 5 april naar Nederland voor een oefenwedstrijd in Eindhoven. Mogelijk wodt er op zondag 29 maart ook in Deurne gespeeld, maar het exacte aanvangstijdstip daarvan is nog niet bekend. De voorbereiding van het Nederlands team begint op zaterdag 28 maart met centrale ijstrainingen in Eindhoven.

Het WK begint voor Oranje op 13 april. Kaartverkoop via Ticketpoint

De voorselectie:

Goalies: Ian Meierdres, Deniz Mollen, Martijn Oosterwijk

Defense: Mike Dalhuisen, Boet van Gestel, Jeffrey van Iersel, Nick de Jong, Pippo Limnell Finocchiaro, Jordy van Oorschot, Jurryt Smid, Erik Tummers, Dax van de Velden, Jordy Verkiel, Giovanni Vogelaar.

Forwards: Mickey Bastings, Peter van Biezen, Maarten Brekelmans, Kevin Bruijsten, Mitch Bruijsten, Tony Demelinne, Diederick Hagemeijer, Ivy van den Heuvel, Levi Houkes, Raphael Joly, Julian van Lijden, Tom Marx, Steve Mason, Nardo Nagtzaam, Joey Oosterveld, Akim Ramoul, Jamie Schaafsma, Danny Stempher, Ronald Wurm.