Amsterdam Tigers Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Oranje wint ook tweede wedstrijd dik

Oranje wint ook tweede wedstrijd dik

Het Nederlands team heeft ook de tweede ontmoeting tegen België met ruime cijfers gewonnen. Jonne de Bonth had twee goals en een assist in de 7-0 overwinning van Oranje in Glanerbrook. Ruud Leeuwesteijn en Fabian Schotel zorgden samen voor de shutout.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Het Nederlands team kwam op zondag net als een dag eerder al heel snel op voorsprong. Nog in de openingsminuut was het Raymond van der Schuit die Oranje aan de leiding bracht. Anders dan op zaterdag vormde dat niet het begin van een doelpuntrijk offensief waarin Oranje het duel al vroeg besliste. België kreeg zelfs hier en daar kansen op de gelijkmaker.

De wedstrijd was van een minder niveau dan de eerste ontmoeting tussen de beide ploegen. 'Ik denk dat je toch een beetje kon zien aan deze wedstrijd dat niet alle spelers gewend zijn om twee wedstrijden in korte tijd te spelen', analyseerde Bohuslav Subr na de wedstrijd. 'Ik heb op zich goede dingen gezien vandaag, maar ook nog heel veel zaken waaraan we moeten werken. Het was goed om veel jonge spelers in actie te zien.'

Oranje verscheen enigszins aangepast aan de start van het duel. Giovanni Vogelaar en Kilian van Gorp maakten plaats voor Alexei Loginov, zijn debuut voor Nederland, en Boet van Gestel. Ook was de lokale speler Joey Geurts toegevoegd aan de selectie. Daarnaast viel aanvoerder Danny Stempher halverwege het duel uit met een blessure. Bij de Belgen ontbraken Yoren De Smet en Arnaud Ramet en waren Ben Coolen en Akke Klijssen toegevoegd aan het team.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Oranje vergroot laat de marge

Het duurde lang voordat Oranje de marge wist te vergroten. Verschillende powerplays werden daarbij onbenut gelaten. Oranje sprong of te slordig met kansen om of stuitte op een prima keepende Mike Jansen, die halverwege het duel plaatsmaakte voor Tom Prodi. Dat gebeurde direct na de tweede Nederlandse goal, waarbij Joey Geurts voor een keurige deflectie had gezorgd. Drie minuten later schoot Jorn van Soest vanuit de draai de puck in de andere bovenhoek voor de derde Nederlandse treffer.

In de slotperiode liep Nederland daarna uit naar een stevige zege. In twee minuten en veertig seconden tijd scoorde Oranje liefst vier keer via twee keer Jonne de Bonth en goals van Tom Marx en Boet van Gestel. Daarmee kwam er alsnog een stevige uitslag op het scorebord te staan.

'We gaan wat we dit weekeinde hebben gezien met Doug bespreken. Hij zal ook de videobeelden bekijken, waar we ook weer dingen zullen zien die we vanuit de bank gemist hebben', aldus Subr. Beide teams bereiden zich voor op het wereldkampioenschap in Tilburg dat eind april wordt gespeeld. Details over de kaartverkoop voor het WK worden in de komende weken verwacht.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum