Oranje Vrouwen GB WK Oranje goal 2017

5 april 201708:51

Oranjevrouwen blijven op koers voor goud

Het Nederlands vrouwenteam heeft ook de derde wedstrijd op het WK in Zuid-Korea winnend afgesloten. Oranje was met 5-1 te sterk voor Slovenië. Mieneke de Jong was belangrijk met twee doelpunten.

Afgelopen jaar tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi verpletterde Nederland de Sloveense vrouwen met 14-1. Ook vandaag bleek dat Nederland een maatje te groot is voor deze tegenstander. Toch was het even schrikken aan het begin van de wedstrijd want het eerste schot van Slovenië was direct een doelpunt. Verder dan dat ene schot zou Slovenië niet komen in de eerste periode, Bianka Bos had de rest van de periode niets meer te doen.

Het was dan ook een kwestie van tijd voordat Oranje op gang zou komen. De gelijkmaker viel in de zevende minuut. Savine Wielenga won de face-off en Mieneke de Jong aarzelde niet en schoot de puck achter de Sloveense goalie Dukaric voor de 1-1. Met een schotverhouding van 27-1 in het voordeel van Nederland bleef die gelijke stand verrassend lang staan. Pas in de zeventiende minuut schoot Jet Milders op voorsprong. Dukaric had eerst nog wel een antwoord op een inzet van Julie Zwarthoed maar niet op de tweede inzet van Milders.

In de tweede periode bleef het spelbeeld onveranderd. Na de tweede periode bleef de schotverhouding opmerkelijk: 54-3. Oranje scoorde tweemaal in de 32e minuut. De 3-1 kwam op naam van Zwarthoed die daarmee al haar derde goal van het toernooi noteerde. Vlak daarna bracht de jonge Larissa Haverkorn de stand op 4-1. De pas 16-jarige Haverkorn heeft daarmee op elk toernooi sinds haar debuut gescoord. Zij scoorde ook tijdens het WK in Asiago en op het OKT in San Sebastian.

Oranje wist in de derde periode nog eenmaal te scoren. Mieneke de Jong bepaalde de eindstand op 5-1 na assists van Jet Milders en Savine Wielenga. Milders en Zwarthoed behaalden vandaag beiden 3 punten (beiden 1 goal en 2 assists). Hoe zat het met de schotverhouding aan het eind? Die kwam uit op 72-8. De Sloveense goalie Dukaric zal vandaag in Gangneung in ieder geval goed slapen.

Nederland vervolgt het toernooi donderdagmiddag om 14.00 uur Nederlandse tijd tegen Australië. Die ploeg ging al met 3-0 onderuit tegen Slovenië dus dat zou geen problemen op moeten leveren voor Nederland.