Oranje Vrouwen WK Groepsfoto rug 2017

8 april 201711:39

Door Remco

Oranjevrouwen grijpen net naast goud

Het Nederlands Vrouwenteam heeft de laatste wedstrijd op het WK in Zuid-Korea verloren. In de beslissende wedstrijd was het gastland met 2-0 te sterk. Daardoor moet Oranje genoegen nemen met de zilveren medaille.

Beide landen zorgden voor veel spanning op het Olympische ijs in Gangneung. In de eerste periode waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Oranje kende wel een lastige fase na straffen tegen Hilde Huisman en Kayleigh Hamers. De Koreaanse vrouwen kregen zelfs een halve minuut twee speelsters meer op het ijs maar wisten niet te profiteren.

In de tweede periode was de Koreaanse ploeg een stuk dominanter. Halverwege de periode mocht de Canadese aanvaller Danielle Im alleen op goalie Lisa Daams af. Daams wist haar doel schoon te houden met hulp van Cloë Keijzer die de puck uit het doelgebied wegwerkte. De brilstand bleef daarna mede dankzij een sterke Lisa Daams op het scorebord staan. Na 36 minuten viel alsnog de 1-0. Soo Jin Han schoot raak uit een rebound.

Aan het begin van de derde periode kreeg Hamers een makkelijk gegeven straf. Uit de daaropvolgende powerplay viel de tweede Koreaanse treffer. Eerst werd een Koreaanse treffer nog afgekeurd maar niet veel later was het wel reglementair raak. De sterke Jongah Park vond de vrijstaande Han die haar tweede goal maakte.

Oranje reageerde wel goed na deze tegenvaller. Maree Dijkema was dichtbij de aansluitingstreffer en Julie Zwarhoed raakte de paal met een fantastisch afstandsschot. Helaas viel die treffer niet waardoor Zuid-Korea de overwinning en promotie behaalde.

Oranje Vrouwen WK Groepsfoto rug 2017