Dragons fversteeg coach 0809

11 september 201509:04

Door Joep Meijsen

Oude helden in actie in Utrecht

IJshockeyliefhebbers die helden van vroeger nog een keer in actie willen zien, kunnen op 27 september terecht in Utrecht. Een team van ijshockeyers uit het verleden van Utrecht neemt het dan op tegen een nationale selectie, aangevuld met enkele imports die in Nederland zijn blijven hangen.

De wedstrijd maakt deel uit van van de open dag van Utrecht en is onderdeel van de voorbereiding van de Utrechtse veteranen, voor een belangrijk deel het Hunters-team van een jaar of veertig geleden, op deelname aan een groot oldtimers-toernooi in Canada volgend jaar.

Bekende namen bij Utrecht zijn de drie broers Collard, waaronder Tonny Collard, Frank Versteeg, André Versteeg en Theo Kuijk. De selectie van het nationale team telt een keur aan bekende namen van weleer. Zo verdedigen Cor Hoogendoorn en Michel Geisterfer het doel. Spelen Henk Hille, Ejay Queen, Patrick Kolijn, Nico van Galen Last, Jeffrey del Monte Lyon en Andy Otto in de defensie en zijn Henk Keijzer, Cas van den Broek, Bert Hille, Johan Toren, Mari Saris, Ron Berteling, Johan van de Ven, Tjakko de Vos, Jeff Collier en Louis Maas de aanvallers.

De wedstrijd op 27 september begint om 16.00 uur.