15 oktober 200700:00

Door Remco

Overtuigende start IJCU

IJCU Dragons is overtuigend begonnen aan het seizoen in de Eerste Divisie. De Utrechters versloegen Geleen en Zoetermeer respectievelijk met 7-1 en 9-1. Dordrecht en Tilburg behielden dit weekeinde ook hun ongeslagen status.

IJCU Dragons hoefde dit weekeind pas voor het eerst in actie te komen. Allereerst won de ploeg van Frank Versteeg op vrijdagavond eenvoudig met 1-7 in en tegen Geleen. De jonge Limburgers lieten opnieuw zien sterker te zijn dan twee seizoenen terug maar het niveau van de sterke, ervaren selectie van Utrecht is nog te hoog gegrepen. Bart van Roosmalen, John Versteeg en de Slowaak Boris Varga scoorden ieder tweemaal. Elroy Broos wist eenmaal te scoren voor de Dragons. Bryan Kolodziejczyk wist met een penalty shot de enige goal te maken voor Geleen.

Op zondagavond had Utrecht thuis op de Vechtsebanen ook geen enkel probleem met de Zoetermeer Panters. Uiteindelijk bleef de teller steken op 9-1 in het voordeel van de Dragons. Na de eerste periode stond het slechts 1-0 voor Utrecht door een powerplaygoal van verdediger Maarten de Groot. De kleine achterstand was voor Zoetermeer mede te danken aan goalie Paul Rijsdam die erger voorkwam tegen zijn oude club.

In de tweede periode liep Utrecht uit naar een 3-0 voorsprong door powerplaygoals van Boris Varga en de tweede van Maarten de Groot. Tijdens de laatste periode liep Utrecht uit naar de monsterscore van 9-1. Juraj Fodrek en John Versteeg scoorden beide tweemaal, de overige goals kwamen op naam van Stefan Collard en Elroy Broos. Marko van Leeuwen redde de eer voor Zoetermeer met zijn eerste goal van het seizoen.

De wedstrijd werd verder ontsierd door maar liefst door 171 strafminuten. Zo liep Utrecht verdediger Peter Sneijders net voor het einde van de wedstrijd tegen een match penalty aan en moet daarom de komende twee wedstrijden missen.

Dordrecht blijft winnen

Dordrecht Lions heeft ook de derde wedstrijd van het seizoenen winnend afgesloten. De Lions versloegen ditmaal Heerenveen Flyers met 5-2. Na vijf minuten was het wel Heerenveen dat door Jaap Kroon op een 0-1 voorsprong kwam. Halverwege de eerste periode stelde Dordrecht orde op zaken. Goals van Jeroen Beulink en Robin Hageman na een mooie assist van Sirio Barone zorgden voor een 2-1 voorsprong. Het tweede team van Heerenveen toonde echter veerkracht en via Mark Schra mochten de Friezen gaan rusten met een 2-2 stand.

In de tweede periode besliste Dordrecht met drie onbeantwoorde doelpunten de wedstrijd. John Kolen, Carlo Mijnders en wederom Robin Hageman wisten te scoren voor de Lions. De Flyers gaven niet op en probeerden in de laatste periode nog een comeback te forceren. De inzet mocht echter niet baten want goalie Fabian Schotel wist in de laatste twintig minuten zijn doel schoon te houden.

Aanstaande zaterdag volgt een nieuwe test voor Dordrecht. In en tegen Zoetermeer moeten de Lions dan proberen hun ongeslagen status te behouden.

Tilburg winnaar Brabantse derby

Het selectieteam van Tilburg Trappers won zaterdagavond met 0-7 de Brabantse derby tegen Eindhoven. Voor 150 toeschouwers namen de Tilburgers in de eerste periode een 0-1 voorsprong dankzij een powerplaygoal van Jeffrey Melissant. Tilburg liep in de tweede periode uit naar 0-4 door goals van Reinier Staats, Jeffrey Melissant en Robbert Marcelis.

Ook in de laatste twintig minuten kwam de eerste shutout voor Marcel den Hartog niet in gevaar. De ervaren sluitpost zag zijn jonge ploeggenoten nog drie maal scoren. Reinier Staats, Steve Linders en Robbert Marcelis bepaalden de eindstand op 0-7.

Tilburg blijft daarmee koploper op basis van doelsaldo. De Tilburgers hebben net zoals Dordrecht negen punten uit drie wedstrijden. Utrecht staat met zes punten op de derde plek maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.