1813 0715

19 januari 201823:09

Overwinningen voor Den Haag en Nijmegen

De twee wedstrijden op de vrijdagavond in de Beneliga leverden weer het nodige vermaak op. Hijs Hokij Den Haag won in overtime met 6-5 van Tilburg Trappers en Nijmegen was te sterk voor Eindhoven Kemphanen.

Hijs Hokij Den Haag - Tilburg Trappers Toekomstteam

De toeschouwers in de Uithof zagen een enerverend duel tussen Den Haag en Tilburg. Trappers kwam in de eerste periode tot tweemaal toe op voorsprong via Marc Donders en Reinier Staats. Joey Oosterveld scoorde voor Den Haag zodat Tilburg de kleedkamer opzocht met een 1-2 voorsprong.

Den Haag liet de afgelopen weken zien dat het wegwerken van een achterstand een specialisme is van de ploeg van Chris Eimers. In de tweede periode scoorde Hijs drie onbeantwoorde goals. Alan van Bentem, Diordy Vols en Donny van Musscher zorgden voor een 4-2 voorsprong voor Hijs.

Tilburg gaf niet op en zorgde ook voor een comeback. In de 46e minuut scoorde Marc Donders de aansluitingstreffer. Zes minuten later stond Trappers zelfs op een 4-5 voorsprong na goals van Staats en jeugdinternational Wouter Sars.

Twee minuten voor tijd voorkwam Den Haag een Tilburgs feestje. Joey Oosterveld scoorde met zijn tweede doelpunt van de avond de 5-5. In de verlenging bracht de Zweed Viktor Gibbs Sjodin de thuisploeg alsnog de zege.

Ahoud Devils Nijmegen - Dolphin Eindhoven Kemphanen

Nijmegen staat in ieder geval voor 1 dag op de tweede plaats in de Beneliga na een 8-5 overwinning op Eindhoven Kemphanen. Daarmee lijkt een ticket voor de Final Four een zekerheid voor Devils.

De thuisploeg kwam na vier minuten aan de leiding dankzij een doelpunt van Levi Houkes. Eindhoven kwam sterk terug en kwam via goals van Angelo van Hulten en Nick Verschuren nog voor de eerste pauze op een 1-2 voorsprong.

In het begin van de tweede periode leek Eindhoven op weg naar een belangrijke uitoverwinning. Opnieuw Nick Verschuren en Niek van der Meulen vergrootten de Eindhovense voorsprong naar 1-4.

Daarna verdween de Eindhovense voorsprong echter als sneeuw voor de zon na een onvervalste hattrick van Kay Gielen. De aanvaller van Devils scoorde zijn drie treffers binnen 4 minuten en een handvol seconden. Twee van zijn goals vielen met een Kemphaan op de strafbank. Daarmee was de gifbeker nog niet leeg voor de bezoekers. De Litouwse international Aivaras Bendzius scoorde na bijna 34 minuten de 5-4, opnieuw tijdens een Nijmeegse powerplay.

Eindhoven kon geen comeback forceren in de derde periode. Binnen acht minuten liep Devils uit naar een 8-4 voorsprong. Levi Houkes, Wesley Hendriks en opnieuw Kay Gielen zorgden voor de doelpunten. Uiteindelijk bepaalde Nick Verschuren de eindstand op 8-5 en voltooide hij daarmee ook zijn hattrick.

Nijmegen passeert met de winst Heerenveen maar de Friezen hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Eindhoven blijft door de nederlaag op de zevende plek.

Archieffoto: Paul Nicolaassen (ijshockeyfoto.nl)