25515145137 7f401d3244 k

26 juni 201814:57

Door Joep Meijsen

Panters bindt Ludek Skop verder aan zich

Ludek Skop is ook komend seizoen te zien in het Silverdome. De Tsjechische aanvaller begint aan zijn derde seizoen in het shirt van Zoetermeer Panters.

Skop speelde afgelopen seizoen 20 wedstrijden in de Beneliga, waarin hij 21 goals en 18 assists voor zijn rekening nam. Daarmee was hij de nummer twee op de topscorerslijst van de club achter Cas Staps. In vijf wedstrijden in de bekercompetitie voegde Skop hier nog zeven goals en vijf assists aan toe. Skop stapte in 2016 vanuit een lagere Tsjechische divisie over naar Zoetermeer. Darvoor speelde de inmiddels 25-jarige aanvaller onder meer in de jeugd bij Sparta Praag en Mlada Boleslav.

De club maakte recent ook bekend dat de 26-jarige verdediger Michael van Rijswijk en de 16-jarige Jay Huisman hun contract. Laatstgenoemde stapte vorig jaar uit de eigen jeugd over naar Panters en had in zestien wedstrijden drie goals en negen assists. Van Rijswijk miste vorig jaar het slot van het seizoen met een blessure, maar is inmiddels weer helemaal hersteld en klaar voor het nieuwe seizoen. Afgelopen jaar tekende hij in negen wedstrijden voor twee goals en twee assists.

Foto: Robert Bos

Delen