Panters Kemphanen Beker juich panters 10 2017

21 oktober 201723:44

Panters dichtbij plek in halve finale

In Poule B van de bekercompetitie was Zoetermeer Panters in eigen huis met 5-1 te sterk voor directe concurrent Eindhoven Kemphanen. Panters staat nu zes punten voor met nog twee wedstrijden te gaan.

Zoetermeer Panters - Dolphin Eindhoven Kemphanen

De toeschouwers in Zoetermeer zaten nog maar net op hun plek toen de thuisploeg de score opende. Na 65 seconden zag Kemphanen-goalie Deniz Mollen twee Panters op hem afkomen met nog één verdediger om ze tegen te houden. Captain Joy Turpijn schaatste het aanvalsvak in en schoot zelf de puck achter Mollen: 1-0.

Tien minuten later verdubbelde Panters de voorsprong. Michael van Rijswijk verraste Mollen met een op het oog houdbaar schot. De goal viel tijdens de eerste Zoetermeerse powerplay met Lucca Kluijtmans op de strafbank.

Kemphanen kreeg in het eerste bedrijf zeker wel wat mogelijkheden, maar uiteindelijk mocht de ploeg van Larry Suarez blij zijn dat het bij 2-0 bleef. Zo kreeg Giancarlo van Ulsen in de 14e minuut nog een goede kans na prima voorbereidend werk van Teris Wright. Van Ulsen zag zijn inzet gekeerd worden door Mollen.

Panters Kemphanen Beker kans panters 10 2017

Doelpuntloze periode

Eindhoven kwam in de tweede periode aardig uit de startblokken. Het beginoffensief leverde een grote kans op voor Perry Muller von Czernicki. De ervaren verdediger nam eerder dit seizoen nog afscheid maar stond in de Silverdome toch weer op het ijs.

Naarmate de periode vorderde, kwam er steeds meer ruimte op het ijs. Zoetermeer was vooral tijdens de powerplays erg gevaarlijk maar de ploeg wist niet de voorsprong uit te bouwen. De Finse goalie Villehart Kuusemo had in de slotfase van de periode een prima redding op een deflectie van Tom Messie en in de laatste minuut stopte Kuusemo een gevaarlijke inzet van Roderick van den Hout. Aan de andere kant was Turpijn met een breakaway dichtbij zijn tweede goal, Mollen voorkwam echter de derde treffer.

Panters Kemphanen Beker goal Skop 10 2017

Kemphanen moest in de derde periode op jacht naar doelpunten. De Brabanders mochten de periode nog beginnen met een minuut powerplay. De aansluitingstreffer bleef echter uit. Ook na het verstrijken van de powerplay waren er kansen voor Kayo van Zoest en Lucca Kluijtmans. Van Zoest profiteerde van puckverlies door Zoetermeer achter het eigen doel maar kreeg de puck niet in het doel.

In de 50e minuut viel de genadeklap voor Eindhoven. Meerdere Kemphanen hadden in het eigen vak ruzie met de puck en uiteindelijk verspeelde Angelo van Hulten de puck. Valentijn Scheffe twijfelde geen moment en haalde de trekker over: 3-0.

Het werd nog erger voor de bezoekers. Vier minuten na de goal van Scheffe sloeg Panters opnieuw toe. Mick Trimp veroverde de puck op de blauwe lijn en bediende daarna Ludek Skop. Met enige moeite werkte Skop de puck achter Mollen voor de 4-0. In dezelfde minuut redde Tom Messie aan de andere kant de spreekwoordelijke eer voor Eindhoven.

Het laatste woord was voor Panters met de tweede powerplaygoal van de avond. Ditmaal was het Skop die de eindstand met een fraai schot op 5-1 bepaalde.

Morgen ontmoeten beide ploegen elkaar weer maar dan in Eindhoven. Panters heeft aan een punt genoeg voor een plek in de halve finale.