Beneliga logo 2015 poule A

24 januari 201600:45

Door Joep Meijsen

Panters en Tijgers doen goede zaken

Zoetermeer Panters blijft in de race om een plek in de play-offs met een 6-3 overwinning op Luik. Amsterdam blijft ook maar winnen, deze keer van Antwerpen, terwijl Turnhout en Den Haag uitwedstrijden in winst wisten om te zetten.

Zoetermeer Panters kwam zaterdagavond voor 350 toeschouwers in eigen stadion met 0-2 achter in de eerste periode. De ploeg scoorde echter vijf keer in de tweede doorgang om zo de wedstrijd naar zich toe te trekken. De eindstand kwam uiteindelijk uit op 6-3. Scott van den Elskamp nam drie goals en een assist voor zijn rekening, terwijl ook Jurryt Smid, Jeffrey Melissant en Marko van Leeuwen tot scoren kwamen. Paul Cornelis, Jordan Gillet en Gaetan Rondia scoorden de goals van Luik.

Rivaal voor een plek in de play-offs Den Haag wist de volle buit binnen te slepen in Dordrecht, 1-5. Stace van Bentem scoorde twee keer namens de ploeg uit de Residentie, terwijl ook Johnny Ebregt, Luke Zwartbol en Alan van Bentem het net achter Fabian Schotel wisten te vinden. Floris Veenhuizen nam het enige doelpunt van Dordrecht voor zijn rekening.

Ook een derde ploeg die op jacht is naar een ticket in de play-offs in Groep A, Amsterdam, kwam tot winst. De ploeg van Ron Berteling kwam nog wel achter te staan tegen Antwerpen, maar scoorde daarna zeven onbeantwoorde treffers. De eindstand kwam uiteindelijk uit op 7-3. Joey Oosterveld en Daniel Lam scoorden ieder twee keer, terwijl ook Donny van Musscher, John Versteeg en Bryan Hoogenraad tot scoren kwamen. Ben van den Bogaert, Sean Mc Cann-Coppens en Kenneth Pittoors waren de succesvolle Antwerpse schutters.

Turnhout is met een goede serie bezig. De komst van Joe Carney draagt daar zonder twijfel aan bij. De 26-jarige Amerikaan had in Den Bosch drie goals en twee assists in de 2-9 overwinning. In vier wedstrijden heeft Carney nu elf punten verzameld. Lorenz Luyckx (2), Koen Bakker, Angelo van Hulten, Lars Peek en Nick Verschuren scoorden ook namens Tigers. Marc Donders nam de beide Bossche treffers voor zijn rekening.