Hyc vincent close away 1314

22 november 201309:51

Door Joep Meijsen

Paul Vincent Belgisch bondscoach

De Belgische ijshockeybond heeft een nieuwe bondscoach gevonden. Het gaat om Paul Vincent, die bij Herentals al een groot deel van de internationals onder zijn hoede heeft.

'Wij gaan met Paul Vincent in zee omdat hij een heldere kijk heeft op onze sport en hij kan/wil die visie ook perfect uitdragen. Het is niet de eerste keer dat het nationale team onder het bewind van een buitenlandse coach komt te staan, maar er staat nu wel voor het eerst iemand van zo’n hoog niveau aan het sportieve roer', zegt Hub van Grinsven van de Belgische bond over de benoeming.

Vincent werkte vorig jaar als coach bij het CTO in Eindhoven en heeft nu bij Herentals voor het eerst als hoofdcoach een ploeg onder zijn hoede. Hij is blij met zijn nieuwe functie. 'Voor mij is dit een nieuwe stap in mijn trainerscarrière en het is meteen een hele grote. Als coach van HYC Herentals ken ik natuurlijk al het merendeel van de spelers van het nationale team, maar iedereen begint met een propere lei en elke speler zal zich nu moeten bewijzen', aldus Vincent.

De coach zegt alleen de beste spelers toe te willen laten tot zijn selectie. 'Favoritisme moet men van mij niet verwachten. Ik wil het nationale team hogerop brengen en dat kan alleen als men omringd is met het beste van het beste.'

De Belgen spelen dit seizoen hun WK in Division II Group A, een toernooi dat vanaf 9 april wordt afgewerkt in Belgrado in Servië. Tegenstanders van de Rode IJsduivels zijn Australië, Estland, IJsland, Israël en gastland Servië.