Eaters pellegrims coach 0910

29 april 201614:33

Door Joep Meijsen

Pellegrims aan de slag bij Klagenfurt

Voormalig Geleen-coach Mike Pellegrims gaat aan de slag als hoofdcoach van Klagenfurt in de hoogste Oostenrijkse liga. Hij volgt daar min of meer Doug Mason op, die tot december vorig jaar de coaching bij de club voor zijn rekening nam.

Pellegrims was de afgelopen jaren assistentcoach bij Wolfsburg in de DEL, waarmee hij kort geleden nog de finale om het kampioenschap haalde. Tijdens het WK in Eindhoven vorig jaar fungeerde Pellegrims nog als assistent-coach van Chris Eimers bij het voor Nederland slecht verlopen kampioenschap.

De geruchten over Pellegrims en Klagenfurt deden al langer de ronde, maar zijn aanstelling werd vandaag pas officieel bevestigd door de club. Pellegrims tekende een contract voor Ă©Ă©n jaar bij de club, waar hij ook als speler kortstondig actief was. Pellegrims won toen, in 2009, wel het kampioenschap met de club.

Pellegrims speelde in het verleden bij Geleen en Utrecht in de Nederlandse competitie en was in het seizoen 2009/10 coach bij Eaters. In dat seizoen legde Geleen beslag op de nationale beker.