Eaters pellegrims praat bank 0910

25 januari 201000:00

Door Joep Meijsen

Pellegrims vertrekt bij Eaters

Het verblijf van Mike Pellegrims als hoofdcoach bij Geleen Eaters is van korte duur. Aan het eind van het seizoen vertrekt de voormalige Belgische international naar Wolfsburg, waar hij als assistent-coach aan de slag gaat.

Dat meldt De Limburger vanmorgen. Pellegrims debuteerde dit jaar als hoofdcoach bij Geleen. Hij viel daar direct op door van de Limburgse eredivisionist een ploeg te maken die speelt met veel zelfvertrouwen. Ook gaf hij veel van de jongere spelers uit de eigen jeugdopleiding een belangrijke rol in de ploeg. Dit culmineerde vorige week in het winnen van de nationale beker, de tweede hoofdprijs in de geschiedenis van de club.

Rond de bekerfinale deden al geruchten de ronde dat Pellegrims kon rekenen op de interesse van verschillende Duitse clubs. Daarbij werden Hamburg, Kassel en Wolfsburg het meest genoemd. Afgelopen vrijdag sprak Pellegrims kort met het bestuur van Geleen voor het vertrek naar Groningen. Daarna ging het bestuur in beraad en kwam met een tegenbod om Pellegrims voor de club te behouden. De voormalige Belgische international liet later weten alsnog voor Wolfsburg te kiezen.

De huidige coach van Wolfsbrug, Toni Krinner, stapt aan het einde van het seizoen over naar Hannover. Hij wordt opgevolgd door de uit Tsjechi√ę afkomstige Pavel Gross, die nu als assistent werkt bij de club. Pellegrims en Gross speelden in het verleden in de DEL samen bij Mannheim en Berlin Capitals.