5 augustus 200900:00

Door Joep Meijsen

Phil Aucoin verlengt bij Devils

De Amerikaanse aanvaller Phil Aucoin heeft zijn contract bij Nijmegen Devils met een jaar verlengd. Eerder waren gesprekken over een nieuwe overeenkomst nog op niets uitgelopen.

Aucoin gold in Nijmegen als één van de belangrijke smaakmakers tijdens het afgelopen seizoen. De technisch vaardige forward werd halverwege het seizoen aangetrokken en debuteerde begin januari voor de ploeg. In 24 wedstrijden kwam hij tot dertien goals en 28 assists en 43 strafminuten. Met Devils won hij afgelopen januari de nationale beker en bereikte hij de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap.

De bij Norwich University opgeleide aanvaller maakte vorig jaar bij Nijmegen een comeback in het ijshockey na bijna twee jaar zonder ijshockey. Daarvoor deed hij ervaring op bij clubs in de Central Hockey League, de East Coast Hockey League en kortstondig in de AHL en de Duitse Oberliga. Zijn broer Keith Aucoin speelt al enkele jaren in de NHL.

Aucoin komt met hoge verwachtingen terug naar de liga. ‘Verschillende andere teams in de liga wilden me hebben, maar ik heb voor Nijmegen gekozen omdat de organisatie goed is en de fans nu al vooruitkijken naar het nieuwe seizoen. Mijn verwachtingen zijn hooggespannen. Als ik naar de selectie kijk, zie ik dat we een goede doelman hebben, een solide defensie en twee aanvalslijnen die tegen ieders eerste lijn kunnen spelen', zegt hij op de website van de Devils.

Met de terugkeer van Aucoin beschikt Nijmegen nu over elf forwards, waaronder de nieuwkomers Kevin Bruijsten, Nick Deschenes, Marty Mjelleli en Doug Orr. Aucoin is de achtste import in het team van de nieuwe coach Chris Eimers.