Morning Skate Guentzel cheer 2017

30 mei 201707:59

Pittsburgh slaat eerste slag

De Pittsburgh Penguins schoten bijna twee periodes lang niet op doel, maar wonnen uiteindelijk toch de eerste wedstrijd in de finaleserie om de Stanley Cup tegen Nashville. Jake Guentzel scoorde het winnende doelpunt in een 5-3 overwinning voor de Penguins in eigen huis.

Tijdens de vorige ronde werd veel gesproken over de strakke defensieve stijl van de Ottawa Senators, maar Nashville schotelde Pittsburgh nog een sterkere verdedigende wedstrijd voor. Tijdens een fase van de wedstrijd van 37 minuten op rij slaagde Pittsburgh er niet in om een schot te registreren op het doel van Pekka Rinne. Toen dat uiteindelijk wel gebeurde, met nog iets meer dan drie minuten te spelen in de slotperiode, was het Jake Guentzel die, met zijn eerste doelpunt in acht wedstrijden, de uiteindelijke winnende treffer scoorde.

De goal viel luttele seconden nadat James Neal het ijzerwerk raakte achter doelman Matt Murray van Pittsburgh. De openingsperiode van de wedstrijd was echter cijfermatig zonder twijfel voor Pittsburgh, dat uitliep naar een 3-0 voorsprong via goals van Evgeni Malkin, Conor Sheary en Nick Bonino. Laatstgenoemde zou later zijn tweede treffer van de wedstrijd op zijn naam brengen met een goal in het lege net.

Afgekeurde goal

Het offensieve succes voor de Penguins kwam echter pas na een openingsfase van de wedstrijd waarin Nashville het betere van het spel had en zelfs op voorsprong leek te zijn gekomen via een goal van PK Subban. Een coaching challenge van Mike Sullivan zorgde er echter voor dat de treffer weer van het scorebord verdween omdat Filip Forsberg eerder offside zou hebben gestaan. Een beslissing die uiteindelijk zeker niet onomstreden was.

Nashville kwam nog wel terug in de wedstrijd. Ryan Ellis maakte op de powerplay halverwege de tweede periode de eerste goal voor de Predators. Wederom met een man meer op het ijs was Colton Sissons halverwege de derde periode succesvol en Frederick Gudreau scoorde zeven minuten voor tijd, met zijn eerste NHL-goal, de gelijkmaker. Uiteindelijk was het echter toch Pittsburgh dat aan het langste eind trok. Met de goal van Jake Guentzel als de beslissende.

Pekka Rinne had maar zeven saves in de wedstrijd, terwijl Matt Murray 23 schoten van de Predators wist te keren.