Beneliga logo 2015

21 februari 201622:54

Door Joep Meijsen

Play-off plaatje wordt duidelijker in BeNeLiga

Amsterdam plaatste zich zonder te spelen voor de play-offs door een nederlaag van Zoetermeer in Turnhout. Eindhoven werd juist uitgeschakeld door verlies in overtime in Tilburg, door de zege van Nijmegen in Den Bosch. Verder stelde Herentals zondag de eerste plaats in Poule A definitief veilig en won Flyers ruim in Geleen.

Eindhoven Kemphanen haalde een punt in Tilburg, maar dat bleek later op de avond onvoldoende om nog kans te blijven maken op plaatsing voor de play-offs. Door de overwinning is Tilburg weer een stap dichterbij de tweede plaats op de ranglijst. Kemphanen knokte terug van een 5-2 achterstand halvewege de wedstrijd, maar kreeg in overtime een shorthanded goal van Don Nichols om de oren die de wedstrijd besliste. Mike Verschuren scoorde drie keer voor Kemphanen, Elia Urlings twee keer namens Tilburg.

Nijmegen profiteerde zondagavond direct van het verlies van Eindhoven door met 1-2 te winnen in Den Bosch. Het winnende doelpunt viel tegen het einde van de tweede periode en kwam op naam van Jay Plamont. Eerder in die periode had Rene Vugts de score geopend voor Devils en zorgde Justin Evers voor de gelijkmaker. Devils heeft nu een voorsprong van drie punten op Kemphanen met een wedstrijd minder gespeeld en een marge van vier punten op Leuven dat ook nog twee wedstrijden op het programma heeft staan. Ten opzichte van Eindhoven is het onderling resultaat positief, waardoor Kemphanen de vierde plaats niet kan halen. Leuven heeft weer het voordeel op Nijmegen.

Turnhout Tigers, dat eerder deze week zulk dramatisch nieuws ontving over de eigen ijsbaan, boekte thuis voor 55 toeschouwers een verrassende 6-3 overwinning op Zoetermeer. Door dit resultaat kan Panters Amsterdam niet meer passeren op de ranglijst (onderling resultaat) en zijn de hoofdstedelingen definitief geplaatst voor de play-offs. Nick Verschuren had twee goals en twee assists namens Turnhout, terwijl Lorenz Luyckx, Kay van Mechelen en Thomas Vekemans de rest van de productie voor hun rekening namen. Scott van den Elskamp had twee goals voor Zoetermeer, Joy Turpijn eentje. Door dit resultaat groeit het duel komende vrijdag tussen Hijs en Panters nog verder in belang.

Herentals stelde de eerste plaats in Poule A definitief veilig met een 11-0 overwinning op Antwerpen Phantoms. De shutout was voor Mike Jansen. Vadim Gysbrechts scoorde drie keer, Bryan Kolodziejczyk en Vincent Morgan ieder twee keer. Daarmee beëindigt Hyc de reguliere competitie met twintig overwinningen, twee nederlagen en meer dan tweehonderd doelpunten voor.

Flyers boekte zondagavond een ruime 1-7 overwinning in Geleen, maar eindigt nu definitief als tweede in Poule A. Eaters was al langer de winnaar van Poule B. De reprise van de bekerfinale werd door Flyers in de tweede periode beslist met vijf onbeantwoorde doelpunten. Sterker nog, uiteindelijk was het 0-7 voordat Luca Heutmekers in de slotperiode de eretreffer scoorde. Brent Jansen had drie goals voor Flyers, Ronald Wurm, Mark Hoekstra, Kevin Nijland en Pippo Limnell ieder eentje.