Div playofftree 0809 kwartfinale

15 februari 200900:00

Play-off schema is bekend

Alles is duidelijk. Op de laatste speeldag van het reguliere seizoen zijn de puzzelstukjes op hun plek gevallen en is bekend wie het tegen wie gaat opnemen in de play-offs. Tilburg - Eindhoven, Den Haag - Amsterdam, Geleen - Groningen en Nijmegen - Heerenveen is de line-up voor de kwartfinales.

De twee sleutelwedstrijden op de slotdag waren die tussen Amsterdam en Eindhoven om de zevende plaats en die tussen Geleen en Heerenveen om de derde, vierde of vijfde plek. Amsterdam won met 5-1 van Eindhoven, waardoor een Brabantse play-off derby kan beginnen in het carnavalsweekeinde. Geleen won verrassend in Heerenveen en treft daardoor Groningen.

De play-offs beginnen komende vrijdag met drie van de vier series en sluiten uiterlijk op woensdag 25 februari alweer af met de derde wedstrijden in de best-of-three series.

Heerenveen Flyers - Geleen Eaters

Geleen Eaters pakte een enigszins verrassende zege in Friesland en legde daarmee beslag op de derde plaats. Eaters pakte in de eerste veertig minuten van de wedstrijd een 3-0 voorsprong en gaf dat voordeel in het restant van de ontmoeting niet meer uit handen. De drie Friese treffers in de derde periode kwamen te laat, Eaters wint 3-5.

Lance Herauf scoorde het enige doelpunt van de eerste periode, een voordeel dat na de eerste pauze werd uitgebouwd door treffers van Nathan Daly en Casey Bartzen. Flyers kwam via een powerplaygoal van Paul Vincent en een treffer van Jamie Visser op aangeven van diezelfde Vincent vroeg in de derde periode nog terug tot 2-3.

Net op het moment dat Flyers druk zette op jacht naar de gelijkmaker, was het Jake Brenk die handig gebruikmaakte van een powerplay om de marge weer naar twee te tillen. Flyers nam al vroeg een time-out toen 3,5 minuut voor tijd Mike Walling naar de strafbank werd gestuurd. Erik Tummers profiteerde met een shorthanded goal. Paul Vincent pakte zijn derde punt van de wedstrijd met een goal in dezelfde minuut, maar daarmee ontliep Flyers de nederlaag niet.

Amstel Tijgers - Eindhoven Kemphanen

In een direct duel om de zevende plaats pakte Amsterdam het voordeel. In de eerste periode sloeg het team van Ron Berteling drie keer toe, een voordeel dat in de slotperiode nog verder werd uitgebouwd. Hierdoor ontmoet Amsterdam in de play-offs Den Haag en komt Eindhoven regiogenoot Tilburg tegen.

Andre Gill opende na 3,5 minuut de score en voordat scheidsrechter Bergman voor de eerste pauze floot was dit voordeel al opgelopen tot drie. Marcel Kars en Alexander Hult namen deze treffers voor hun rekening. Een powerplaygoal van Kevin Galerno in de tweede periode gaf Einhoven weer een beetje hoop op een positief resultaat, maar Kent Merriam en Marcel Kars maakten in het slotstuk van de wedstrijd een einde aan die illusie.