Ed zoetermeer juich 270210

25 september 201411:33

Door Joep Meijsen

Play-offs Eerste Divisie in best-of-two

De eerste divisie wordt dit seizoen definitief gespeeld met tien ploegen. Acht teams plaatsen zich voor de play-offs, die in een best-of-two gespeeld gaan worden.

Vorig jaar leidde het spelen van de halve finale in best-of-two tot enorm veel ophef. Volgens de NIJB zijn de reglementen echter nu aangepast zodat er 'vooraf geen enkel verschil van mening kan zijn over hoe deze serie wordt afgewikkeld'. De keuze voor best-of-two heeft te maken met beschikbaarheid van ijstijd en de onmogelijkheid in de Eerste Divisie om wedstrijden buiten het weekeinde om te plannen.

Het alternatief was geweest om de top vier van de ranglijst een best-of-three te laten spelen, maar de keuze is erop gevallen om meer teams extra wedstrijden te laten spelen. In de reguliere competitie treffen alle ploegen elkaar één keer thuis en één keer uit.

Amsterdam, Dordrecht en Heerenveen 2 maken definitief deel uit van de nieuwe Eerste Divisie. Omdat het tweede team van Eindhoven en het team van de Nederlandse IJshockey Academie zijn samengevoegd tot één team komt het totale aantal deelnemers in de Eerste Divisie uit op tien.

Deelnemers Eerste Divisie
Amsterdam
Den Bosch
Den Haag
Dordrecht
Eindhoven 2/NIJA
Groningen
Heerenveen 2
Nijmegen
Tilburg 2
Zoetermeer