Devils Vs Den Haag Smid Houkes

8 maart 202020:47

Door Joep Meijsen

Play-offs: Nijmegen naar halve finale

Select 4-U Nijmegen Devils won voor de tweede dag op rij met ruime cijfers van Luik, 6-2 en heeft zich daarmee geplaatst voor een halve finaleserie tegen Heerenveen.

Daarmee schakelt een lager gekwalificeerde ploeg een hoger geplaatst team uit, al was dit een duel tussen de nummers vier en vijf van de competitie. Jurryt Smid had twee goals en een assist voor Devils, Jeffrey Melissant een goal en drie assists.

Bij Luik keerde Tom Prodi terug in het doel, maar hij niet voorkomen dat Devils in de eerste periode duidelijk het initiatief in de wedstrijd nam. Het was Smid die Nijmegen na bijna elf minuten spelen op voorsprong bracht. Niet veel later kreeg Devils de eerste powerplay van de ontmoeting en was het wederom Smid die doeltreffend was.

Weer twintig seconden later en Wessel Copier maakte er 3-0 van, drie goals in 1,50 wedstrijd. Luik had daarna niets meer te verliezen en probeerde weer druk op het Nijmeegse doel te zetten. Net als een dag eerder trof de ploeg weer op een sterke Deniz Mollen. Wel was aanvoerder Jordan Paulus van de Waalse ijshockeyploeg nog succesvol.

Alexandre Bremer zorgde in de tweede periode nog voor de aansluitingstreffer, maar verder zou Luik niet komen. In de slotseconde van de tweede periode liep Jessyko Bernard tegen een straf aan en vrijwel direct na de hervatting bracht Jurryt Smid Nick de Jong in stelling om de marge weer op twee te brengen.

In de slotfase zorgden Jeffrey Melissant en Jan Jarabek ervoor dat een slotoffensief voor Luik overbodig was, ook omdat Luik in de slotminuten nog tegen de nodige straffen opliep.

Delen