Kemphanen vanderschuit skate 1213

30 augustus 201313:21

Door Joep Meijsen

Poolse Hanen alweer naar huis

Eindhoven Kemphanen heeft alweer afscheid genomen van de drie Poolse spelers die eerder dit jaar werden gepresenteerd. Ook legde de club twee talentvolle spelers vast.

Volgens de technische leiding van de Eindhovense club voldeden de Polen niet aan de verwachtingen. Het gaat om het trio Marcin Kozlowski, Tomasz Kozlowski en Kamil Gosciminski. Kemphanen gaat op zoek naar vervanging voor het trio. De Letten Janis Brakss en Raimonds Tubelis zijn nu nog de enige twee imports onder contract bij Eindhoven.

'Een zuur verhaal om te moeten vertellen. Aan hun mentaliteit was helemaal niets aan te merken, maar imports moeten iets extra’s toevoegen en dat zit er helaas niet in. Ze begrepen het en namen het nieuws met opgeheven hoofd op, ondanks de begrijpelijke teleurstelling die ik in hun ogen zag. We gaan kijken of we een ander team voor ze kunnen vinden in Nederland of België', zegt Nico van Galen Last namens de club.

Met de verdediger Kilian van Gorp en Raymond van der Schuit legt Kemphanen twee 18-jarige jeugdinternationals vast. De twee spelers maakten de afgelopen jaren deel uit van het CTO en kwamen vorig jaar al af en toe uit voor Kemphanen. Het team telt nu vijftien spelers van 22 jaar of jonger.