Devils postma close 0809

23 mei 200900:00

Door [email protected]

Postma verlengt bij Devils

Forward Marco Postma heeft een nieuw contract bij Nijmegen getekend. De 25-jarige Fries verlengt daarmee zijn verblijf bij de ploeg waarmee hij in januari de nationale beker won.

Postma maakte in de zomer van 2008 na zeven seizoenen in Heerenveen de overstap naar Nijmegen. Onder leiding van coach Frank Gentges draaide de center in 2008-09 statistisch zijn beste seizoen ooit. Hij speelde een sleutelrol in de eerste lijn van de Devils en scoorde twee belangrijke doelpunten in de door Nijmegen gewonnen bekerfinale.

Met 70 punten was de Fries afgelopen seizoen de bestscorende in Nederland geboren speler. Hij eindigde zesde in punten in de Nederlandse competitie. Alleen de Canadees TJ Sakaluk verzamelde bij Nijmegen meer punten, maar Postma had met 48 stuks wel de meeste assists in de Keizerstad.

De prestaties van Postma leverden hem ook een selectie voor het Nederlands team op. Tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi in Estland was hij in november met twee goals en een assist bijzonder productief. Tijdens het Wereld Kampioenschap in Polen bleef hij in april in vijf wedstrijden echter puntloos en eindigde met een -4 plus/minus.

Postma is na Timothy Gerritsen en Rick Wijnen de derde speler die terugkeert uit de selectie van afgelopen seizoen. Nijmegen haalde verder voor de aanval al nieuwkomers Marty Mjelleli, Kevin Bruijsten en Dylan Kost. Voor de verdediging werden Marty Dams, Max van Lieshout en Yordie Mater aangetrokken. De ploeg van coach Chris Eimers zal op 18 september het seizoen openen met een wedstrijd tegen landskampioen Den Haag om de Ron Bertelingschaal.