Div teams 1213

21 september 201221:14

Door Joep Meijsen

Pre-Season Round-up deel 2

Nog negen dagen tot de Ron Bertelingschaal en de start van het ijshockeyseizoen. In deze Pre Season Round-up onder meer aandacht voor de oefenwedstrijden van de clubs dit weekeinde, nieuws over de importsituatie in Geleen, de nieuwe club voor Pippo Limnell en een tevreden import in Eindhoven.

Geleen Eaters begint waarschijnlijk aan het seizoen met een import minder dan het maximum. Het trio proefspelers dat de afgelopen periode meetrainde en in de oefenwedstrijden de kans kreeg de technische staf te overtuigen, heeft geen contract aangeboden gekregen. Sami Heinonen, Mike Looby, Ziga Svete, David Burgess en Mike Forgie is het vijftal imports waarmee de regerende landskampioen waarschijnlijk aan de competitie gaat beginnen.

Geleen oefent komende zondag in eigen huis tegen Frankfurt Löwen. Dat biedt de ploeg van Danny Cuomo kans op revanche na de ruime nederlaag in Duitsland van afgelopen weekeinde. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt het team van Geleen officieel aan het publiek gepresenteerd. De dag staat in het teken van de Continental Cup-reis van Eaters naar het Duitse Landhut. Schlagerzanger Dieter Koblenz verzorgt een optreden.

Pippo Limnell heeft een nieuwe club gevonden. De voormalige speler van Tilburg Trappers gaat aan de slag bij Braehead Clan op het hoogste niveau in het Verenigd Koninkrijk. De in Itali√ę geboren verdediger zou oorspronkelijk bij Valpellice gaan spelen in de Italiaanse competitie, maar zou daar door een beslissing van de Italiaanse bond als import tellen. Breahead was √©√©n van de tegenstanders van Tilburg tijdens hun oefentrip enkele weken geleden.

Tilburg Trappers heeft dit weekeinde ook maar één oefenwedstrijd op het programma staan. Komende zondag nemen Barry Smith en zijn manschappen het op tegen Herentals tijdens het aan Rob Goris opgedragen weekeinde. Het is al de tweede keer dat Trappers en Hyc elkaar ontmoeten in de voorbereiding. Afgelopen zaterdag won Tilburg in eigen huis met 5-4 van de regerende Belgische landskampioen.

Friesland Flyers houdt zaterdag vanaf 13.00 uur de open dag, met onder meer demonstratietrainingen, een fotoshoot met de mascotte, een meet & greet met het team en de kans voor bezoekers om zelf te ijshockeyen. In de avond staat dan de oefenwedstrijd tegen Frankfurt Löwen op het programma. Bezoekers van de Open Dag ontvangen een kortingsbon voor de avondwedstrijd.

Andere oefenwedstrijden op het programma zijn Eindhoven Kemphanen ‚Äď Essen Moskitos en Dordrecht tegen Den Haag. Bij de eerste wedstrijd is de toegang gratis, terwijl de tweede ontmoeting de eerste kans is voor de fans om de vernieuwde Haagse ploeg in actie te zien.

De Haagse club verzorgt op donderdag 27 september een presentatie van de spelers in het eigen sportcafé in De Uithof. Daar zal er een presentatie worden gegeven over wat er de afgelopen vijf jaar is bereikt in Den Haag en hoe de club verder gaat. Daarnaast wordt de selectie voorgesteld en krijgen de fans de gelegenheid vragen te stellen.

Eindhoven Kemphanen lijkt met Sean Muncy een bijzonder tevreden import te hebben gecontracteerd. Op Kemphanenfan.nl vertelt hij over zijn eerste ervaringen in de Lichtstad. ‚ÄėIk hou nu al van Eindhoven, de stad is veel groter dan dat ik vooraf verwachtte. Het heeft een zeer bruisend uitgaansleven en er is heel erg veel te doen. Het enige wat ik nog mis is een fiets, het ideale vervoersmiddel om de stad mee door te trekken.‚Äô

Ook op ijshockeygebied is Muncy, die afgelopen weekeinde al vijf keer scoorde voor de Eindhovense club, tevreden. ‚ÄėIk denk dat we over de hele linie beschikken over een heel goed team. Iedereen werkt keihard en luistert opvallend goed naar coach Josh Mizerek. Stuk voor stuk willen we met elkaar vechten voor de overwinning. Ik hoop dat we de prestatie van vorig seizoen kunnen verbeteren en als een import, waar je toch meer van mag verwachten, wil ik alles doen wat ik kan om het team te laten winnen.‚Äô

Ook in de Eerste Divisie worden komend weekeinde activiteiten georganiseerd. Zo houdt Nijmegen Devils op zondag een Open Dag vanaf 14.00 uur. Hier onder meer puckschieten, showtrainingen van de jeugd en een ijshockeyclinic. De middag wordt afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Grefrath Phoenix, een team uit de Duitse regionalliga.

Oud-Trappers-speler Sean Simpson krijgt meer verantwoordelijkheden binnen de Zwitserse ijshockeybond. De geboren Canadees was al benoemd tot bondscoach van het seniorenteam, maar krijgt nu ook de U20 van Zwitserland onder zijn hoede. De 52-jarige coach begeleidde de U20 al tijdens een trainingskamp in juli.