Div teams 1314

9 september 201313:06

Door Joep Meijsen

Pre Season Round-up deel 4

Het weekeinde zit erop. Voldoende stof voor een nieuwe Pre Season Round-up. Met natuurlijk aandacht voor de gespeelde wedstrijden. Maar onder meer ook Ian Meierdres over de goalie-situatie bij Trappers, de nieuwe goalie-coach van Eaters en het nieuwe shirt van Kemphanen.

Tilburg Trappers begon de oefencampagne afgelopen zaterdag met een wedstrijd tegen Leipzig Icefighters, dat uitkomt op het derde niveau in Duitsland. Voor ruim vijftienhonderd toeschouwers verloor de Nederlandse bekerkampioen met 3-1. De enige Tilburgse treffer kwam van de stick van Will Colbert. Een dag later werd het tegen Crimmitschau Eispiraten 6-0 voor de ploeg uit de tweede divisie in Duitsland, die sinds dit jaar als DEL2 door het leven gaat.

Tilburg trad nog aan zonder de imports Jonathan Zion en Aaron Lee. In de wedstrijden kwamen beide goalies van Trappers in actie. In de eerste wedstrijd stond Ian Meierdres twee periodes voor de lat en kreeg Nick Broadwater één periode speeltijd, terwijl dat een dag later andersom was. Assistent-coach Dennis ten Bokkel maakte zich niet druk over de nederlagen. ‘We zijn geklopt door sterke tegenstanders, die volgend weekend al aan de competitie beginnen, terwijl we veel minder ijs in de benen hebben. Ze profiteerden maximaal van onze foutjes. Dat is ook logisch als je ziet dat we hier met een hele jonge ploeg spelen. De wil, het enthousiasme en het talent is aanwezig, maar we hebben geduld nodig.’

In Brabants Dagblad spreekt doelman Ian Meierdres zich voor het eerst uit over de situatie waarbij hij weer een importgoalie als concurrent heeft. ‘Ik denk dat ik de afgelopen drie seizoenen heel erg gegroeid ben, maar dat dat laatste beetje soms nog ontbrak. Vorig seizoen heb ik vrij goed gekeept, maar in de halve finales en de finales heb ik niet gebracht wat ik in me heb. In de finale maakte ik in de eerste en de tweede wedstrijd fouten die ertoe leidden dat we in die wedstrijden achter de feiten aan liepen. Dus wat dat betreft snap ik het wel. Maar toch blijf ik zeggen dat het niet had gehoeven.’

Hij gaat er ook vanuit dat hij als eerste goalie aan het seizoen begint. ‘Met die insteek begin ik wel aan het seizoen. Er zijn daarover geen afspraken gemaakt. De beste zal het vaakst spelen, zo hoort dat ook bij een club als Trappers. Ik moet laten zien dat ik dat ben. Nick kan prima keepen, maar ik denk dat ik meer wedstrijdervaring meebreng.’ Zijn plan om de stap naar het buitenland te zetten heeft Meierdres ook nog niet opgegeven, zo zegt hij in het artikel in Brabants Dagblad.

Herentals opende de oefencampagne met een 8-2 overwinning op Antwerp Phantoms. Daarbij maakten de nieuwe imports hun debuut voor Herentals. Het was ook de eerste wedstrijd van Paul Vincent als hoofdcoach van de Belgische deelnemer aan de Eredivisie.

Dordrecht Lions was de andere club die een eerste oefenwedstrijd speelde. Zondagavond was het Belgische Hasselt, dat in België op het hoogste niveau speelt, de eerste tegenstander. Het werd een ruime 15-2 overwinning voor de nieuwkomer in de Eredivisie. De Nederlandse-Canadese aanwinst Erik Vos scoorde in zijn eerste wedstrijd direct vier goals, terwijl John Versteeg en Jeroen van den Broek er ieder drie scoorden. Joy Turpijn pikte ook nog twee goals mee. De club is intussen ook begonnen met de verkoop van seizoenskaarten. Komende vrijdag is Ratingen uit Duitsland de volgende tegenstander voor Dordrecht in de oefencampagne.

Heerenveen Flyers heeft een tegenstander gevonden voor de oefenwedstrijd op 28 september. Vanuit Duitsland komt Neusser EV naar Thialf. De wedstrijd op de zaterdag begint om 20.00 uur. Neusser komt uit op het derde niveau in Duitsland, de Oberliga. Een van de buitenlanders is Mario Mjelleli, die in het verleden voor Eindhoven speelde. Flyers opent de oefencampagne op vrijdag 20 september om 20.00 uur in eigen huis met een oefenwedstrijd tegen Den Haag.

Dean Moors en Hendrik Giesbers zijn toegevoegd aan de selectie van Geleen Eaters. De beide spelers krijgen in de voorbereiding de kans zich te bewijzen. Eaters, dat nog geen eigen ijs heeft, gaat komend weekeinde op diverse ijsbanen in de regio aan de slag. De club heeft de 51-jarige Zvonko Gibbels aangesteld als goaliecoach. Gibbels was van eind jaren zeventig tot halverwege de jaren tachtig een vaste naam in de opstelling van Geleen en Den Bosch.

Eindhoven Kemphanen krijgt het komende seizoen nieuwe shirts. De club keert weer terug naar het traditionele oranje-blauwe kleurenschema dat ook de eerste jaren na de terugkeer in de Eredivisie werd gebruikt en die al sinds 1977 werden toegepast. De site Kemphanenfan heeft foto’s van het nieuwe shirt.

Ex-Flyers en Hijs-import John Gordon is uitgeroepen tot de beste verdediger in de Australische liga. Hij kwam uit voor de Melbourne Ice en begint aan een nieuw seizoen in Duitsland. Jeff Martins (ex-Flyers) was de topscorer van de competitie, vlak voor Jason Baclic (ex-Nijmegen). Ook Matt Armstrong (ex-Den Haag, ex-Nijmegen) blijft het goed doen down under. Sydney Ice Dogs is de nieuwe kampioen in Australië.