Div teams 1314

17 september 201314:00

Door Joep Meijsen

Pre Season Round-up deel 6

Ietsje later dan de bedoeling de alweer zesde editie van de Pre Season Round-up. Met onder meer aandacht voor de oefenwedstrijden van de Nederlandse clubs, de prestaties van Nederlanders in Noord-Amerika en meer goed nieuws over de ijshal in Geleen.

Mike Dalhuisen is één van de acht spelers in het trainingskamp van de New York Islanders die vanavond niet in actie komen tijdens de eerste oefenwedstrijden van de club. Twee teams van de Islanders nemen het tegelijkertijd op tegen teams van de Calgary Flames. De wedstrijden worden in Calgary en Regina gespeeld. Dalhuisen is één van de in totaal 51 spelers die deelnemen aan het kamp van de Islanders.

De Charlottetown Islanders van Daniel Sprong zijn het seizoen begonnen met twee overwinningen in twee wedstrijden. Sprong pakte in zijn eerste wedstrijd direct twee assists en een schot op de paal mee en voegde hier in de tweede ontmoeting nog een assist aan toe. Met drie punten in twee wedstrijden is hij vooralsnog gedeeld leider op de lijst met rookie-scorers in de jeugdliga in Quebec, de QMJHL.

Namens Heerenveen Flyers hebben Tony Demelinne en Martijn Oosterwijk een bezoek gebracht aan ziekenhuis Tjongerschans. Daarbij was ook mascotte Frizzly The Eagle van de partij, evenals twee jeugdspelers. Ze verzorgden daarbij een middag voor kinderen die langdurig onder behandeling van een arts zijn. Daarbij mochten de kinderen zich onder meer als ijshockeyer aankleden voor een fotosessie. Alle deelnemende kinderen en hun familie krijgen van Flyers een arrangement aangeboden voor tijdens een thuiswedstrijd van de club.

Tilburg Trappers heeft in eigen huis het oefentoernooi gewonnen. De club won op vrijdag van Herentals, klopte op zaterdag Königsborner EC en was op zondag tijdens de open dag met 7-4 te sterk voor het Poolse Torun. Aanvaller Ivy van den Heuvel stelt in Brabants Dagblad nog veel slordigheden te hebben gezien. ‘Logisch hoor, want het ijs in Tilburg was nog niet klaar. We trainden pas drie keer met de ploeg. Twee keer in Dordrecht en een keer in Turnhout. We speelden meer oefenwedstrijden dan dat we trainden. Gelukkig is het ijs in Tilburg nu klaar, zodat we nog een paar weken gericht kunnen trainen en alle slordigheden uit het spel kunnen bannen.’

De zilveren plak in het toernooi was voor het Belgische Herentals, dat op zaterdag met 11-2 won van Torun en op zondag met 2-5 te sterk was voor Königsborner. Ben Vercammen werd gekroond tot topscorer van het toernooi. Op zondagmiddag was er ook succes voor de U10 van Herentals. Op de Open Dag van Trappers werd met 2-6 gewonnen van de Tilburgse leeftijdsgenoten. Komend weekeinde staat in het teken van de overleden Rob Goris met Rob’s Weekeinde met een vol programma wdstrijden. Op 22 september om 20.00 uur wordt door de selectie opnieuw geoefend tegen Tilburg.

Eindhoven Kemphanen kende een succesvol begin van de oefencampagne. In Hasselt werd zaterdag met 13-3 gewonnen van het lokale Haskey, terwijl op zondag het Catalaanse Puigcerda, versterkt met enkele spelers uit het Eerste Divisie-team van Kemphanen, met 4-1 werd geklopt. Op het YouTube-kanaal van Kemphanenfan zijn beelden van de wedstrijd tegen Puigcerda te vinden. Zaterdag 21 september vervolgt Kemphanen de oefencampagne in eigen huis tegen Heerenveen. Die wedstrijd begint om 20.30 uur en is gratis toegankelijk.

Dordrecht Lions vervolgde de oefencampagne afgelopen weekeinde met een dubbel tegen Ratinger Ice Aliens. Een tegentreffer in de slotminuut zorgde ervoor dat het op vrijdagavond nog 3-3 werd, maar de volgende avond Op zaterdag werd het 5-4 in het voordeel van de nieuwkomer in de Eredivisie. Dion van ’t Hof scoorde de winnende goal. Coach Alexander Jacobs toonde zich redelijk tevreden na de wedstrijd van vrijdag.

Fans van Geleen Eaters kunnen vanavond voor het eerst terecht voor een oefenwedstrijd. De selectie van Andy Tenbult speelt om kwart over negen vanavond een oefenwedstrijd in Turnhout. De eigen ijshal is spoedig weer beschikbaar. Op vrijdag 27 september, op tijd voor de teampresentatie van Eaters, heropent Glanerbrook. Afgelopen weekeinde is de belijning aangebracht en nu wordt de eindsprint ingezet om voldoende ijsdikte te krijgen. De ijshal heeft alle driehonderd aansluitpunten onder de grond vernieuwd, na de lekkage die vorige maand werd geconstateerd.