Hijs uithof overzicht stadion 1011

11 maart 201613:49

Door Joep Meijsen

Preview: Hyc vs Den Haag

De eerste halve finaleserie in de BeNeLiga, tussen Herentals en Den Haag gaat vanavond van start in De Uithof. Een korte vooruitblik.

rentals is de topfavoriet voor het kampioenschap in de BeNeLiga. De Belgen kenden een ijzersterke campagne in de reguliere competitie en hadden in de kwartfinales van de play-offs weinig moeite met Nijmegen. Den Haag plaatste zich pas in het slotweekeinde voor de eindfase van de competitie en was in de kwartfinales Tilburg de baas.

Beide teams kwamen elkaar tijdens de reguliere competitie twee keer tegen. Hoewel Herentals beide duels wist te winnen, gebeurde dat niet zonder moeite. Op 13 december was Hyc in eigen huis de Hagenaars met maar 3-2 de baas. Het winnende doelpunt viel vlak voor het einde van de tweede periode en kwam op naam van Yente Franssen.

De terugwedstrijd op 22 januari eindigde in een 4-7 zege voor Herentals, waarbij Den Haag tot zeven minuten tijd nog op een gelijke stand stond, 4-4. Tyler Melancon had twee goals en twee assists in die wedstrijd. Den Haag scoorde daarmee dus in twee duels zeven keer tegen een defensie die in 22 wedstrijden maar 40 tegengoals incasseerde, exclusief de reglementaire nederlaag tegen Zoetermeer.

Herentals is dus de favoriet in de serie, maar Den Haag moet in staat zijn het de Belgen erg lastig te maken. Herentals heeft in de personen van Tyler Melancon en Bryan Kolodziejczyk wel de twee topscorers van dit seizoen in de gelederen met respectievelijk 89 en 79 punten. Sterker nog, de nummers vier en vijf op de topscorerslijst zijn ook spelers van Hyc, de broers Morgan. Vadim Gyesbreghs mist op een punt na de top tien. Marcel Kars en Alan van Bentem staan zeventien en negentien op die lijst.

De eerste wedstrijd wordt vanavond vanaf 20.30 uur gespeeld in Den Haag. Zondag wordt de serie vervolgd om 20.00 uur in Herentals, met het eventuele derde, beslissende duel op hetzelfde tijdstip komende dinsdag.