Eaters vs Hijs 2019 beker scrimmage voor doel

1 maart 201908:42

Door Joep Meijsen

Preview: Microz Eaters Geleen vs Cairox Hijs Hokij Den Haag

De tweede halve finale om het landskampioenschap gaat tussen Geleen en Den Haag. Ook dit is een herhaling van de halve finale van de beker, toen Den Haag de beslissende derde wedstrijd in Geleen won. Hoe loopt het deze keer af?

Die halve finale...

werd op 2 januari met 3-6 gewonnen van Geleen. Donny van Musscher nam in die wedstrijd twee goals en twee assists voor zijn rekening. Hijs Hokij trok uiteindelijk aan het langste eind na een spannende wedstrijd in een volgepakt Glanerbrook door een sterke openingsfase van de derde periode. Raymond van der Schuit had een goal en twee assists. Joey Oosterveld, Viktor Gibbs Sjödin en Rainier Staats verzorgden de andere doelpunten. Voor Geleen scoorden Jord Smid, Lukasz Bartak en Yan Turcotte en had Matthew Beer twee assists.

Foto: Lex Eckhardt

De laatste keer...

dat de twee teams tegenover elkaar stonden in Glanerbrook was dat duel in de halve finale. Twee weken eerder had Geleen in de Beneliga-competitie nog met 4-1 gewonnen. Eerder had Eaters ook al de uitwedstrijd in Den Haag gewonnen tijdens de Beneliga-competitie.

De vorm van..

Geleen lijkt goed. De ploeg won zeven van zijn laatste tien duels, waaronder twee van de laatste drie. Luik, Herentals en Heerenveen waren de ploegen die te sterk waren in die periode, maar dat betrof allemaal uitwedstrijden voor de ploeg van coach Andy Tenbult. De grootste zege in de afgelopen weken was de 11-0 tegen Antwerpen. De ploeg deed lange tijd mee om de bovenste plek in de Beneliga, maar eindigde uiteindelijk derde.

Den Haag won acht van de laatste tien duels in de Beneliga om zo nipt over Nijmegen heen te wippen voor de vijfde plaats op de ranglijst. Den Haag won afgelopen dinsdag nog in eigen huis van Nijmegen en klopte Heerenveen in het hol van de leeuw. Er waren 1-10 overwinningen in Amsterdam en Antwerpen.

Nick Verschuren...

is de topscorer van Geleen. De geboren Eindhovenaar speelde alle 22 wedstrijden in de Beneliga, scoorde 34 keer en nam 26 assists voor zijn rekening. Matthew Beer kwam in 19 wedstrijden tot 44 punten en Lukasz Bartak had 27 goals en 17 assists in 22 wedstrijden.


Raymond van der Schuit...

pakte in 22 wedstrijden 23 goals en 21 assists mee voor 44 punten en is daarmee de Haagse topscorer in de Beneliga. Alan van Bentem zat aan 35 punten en Joey Oosterveld op 32 punten.

De wedstrijd...

begint om 20.30 uur in Glanerbrook en staat onder leiding van Ramon Sterkens en Debby Hengst met Mike Doomen en Nick Verbruggen op de lijnen.

Delen