Belgie Nederland Friendly goal De Hondt

11 april 201811:22

Door Joep Meijsen

Preview: Nederland-Belgiƫ in Dordrecht

Oranje speelt vanavond de eerste van drie oefeninterlands in voorbereiding op het wereldkampioenschap in Tilburg. Onder leiding van Doug Mason neemt de nationale ijshockeyploeg het vanavond om 20.00 uur op tegen Belgiƫ. IJshockeynederland.nl heeft de opstellingen en blikt vooruit naar de wedstrijd.

De preview

Voor Nederland is het de eerste wedstrijd in de voorbereiding. De Belgen speelden afgelopen weekeinde al tegen Luxemburg. De ploeg van bondscoach Gil Paelinck won die ontmoeting met 10-2. Met treffers van Virgil Delbrassine (2), Frank Neven (2), Jordan Paulus, Alexandre Bremer, Sam Verelst, Arne van Espen, Olivier Bouchard en Yoren Desmet was het scorend vermogen van de Belgen goed verdeeld.

De interland in Dordrecht betekent de officiƫle rentree van Doug Mason als bondscoach. De afgelopen seizoen in Oostenrijk actieve oefenmeester is de opvolger van Chris Eimers, die na het wereldkampioenschap in Belfast vorig jaar afscheid nam als keuzeheer van de antionale ploeg. Voor Mason is het zijn derde periode in de bank bij Oranje. Hij was eerder een groot deel van de jaren negentig bondscoach en keerde halverwege het vorige decennium al voor enkele jaren terug in die functie.

Nederland en Belgiƫ komen elkaar straks ook weer tegen op het WK en speelden eerder dit seizoen al twee keer tegen elkaar. Op de nog bijna nieuwe ijshockeybaan in Mechelen werd het november vorig jaar 8-3 in het voordeel van Nederland. Reno de Hondt scoorde toen drie keer voor de nationale ploeg, die toen onder leiding stond van Bohuslav Subr. In hetzelfde weekeinde ontmoetten de twee teams elkaar nog een keer in Geleen, toen werd het 7-0 in het voordeel van Nederland.

Ook de wedstrijd van vanavond in Dordrecht is de eerste van een tweeluik. Op zaterdag 15 april staan de twee teams nog een keer tegenover elkaar in Leuven.

Selectie Nederland

Goalies
Martijn Oosterwijk en Deniz Mollen

Defense
Evo Suurhof, Rick van Haren, Jurryt Smid, Sebastian Kragt, Mike van Oeveren, Niels van der Vossen

Forwards
Raymond vd, Schuit, Joey Oosterveld, Raphael Joly, Renzo Meulenbeek, Ties van Soest, Mike Verschuren, Jasper Noordemann, Nick Verschuren, Lars den Edel, Jord Smit, Kai Willems, Julian van Lijden

Selectie Belgiƫ*

Goalies
Arthur Legrand, Mike Jansen

Defense
Michal Distate, Jordan Paulus, Arne van Espen, Thibault Verschaeve

Forwards
Axl Milpas, Maxime Pellegrims, Ben van den Bogaert, Bram Klijsen, Boris Kolyasnikov, Sam Verelst, Sean McCann-Coppens, Virgil Delbressine, Alec James, Iniaz Steyaert.

* selectie onder voorbehoud

Details wedstrijd

Locatie: Sportboulevard Dordrecht
Aanvangstijd: 20.00 uur
Online tickets: Ticketpoint