Divers telefoon foto Bulldogs Kemphanen

4 maart 201723:30

Door Remco

Ramoul leidt Luik naar winst

Luik Bulldogs was zaterdagavond met 5-3 te sterk voor Eindhoven Kemphanen. In de eerste wedstrijd van de serie was Akim Ramoul de man aan Luikse zijde met twee goals en twee assists.

Luik was in eigen huis ook de ploeg die het meeste aanspraak mocht maken op een overwinning. Toch had Eindhoven ook wel degelijk kansen op meer succes vanavond. Nick Verschuren scoorde twee prachtige goals die uiteindelijk niets opleverden. Vooral de gevaarlijke Litouwse aanvaller Nomanovas haalde niet zijn gebruikelijke niveau.

Al na zeven seconden lag de puck in het doel van Deniz Mollen. Vanuit de gewonnen face-off vond Michael Distate met een goede pass zijn topscorer Akim Ramoul. Die had meteen doorgang tot Mollen en liet de Eindhovense goalie kansloos. De puike start van Luik kreeg een vervolg met de eerste powerplay in de tweede minuut van de wedstrijd. De powerplay van Luik was vanavond een stuk dreigender dan die van Eindhoven. Bryan Henry kreeg een enorme kans. De aanvaller stond geheel vrij voor het doel maar zijn inzet ging naast.

In de achtste minuut kwam Luik dikverdiend op 2-0. Akim Ramoul schoot vanaf de blauwe lijn en Cheyne Matheson had een geweldige deflectie in huis en verraste daarmee Mollen. Na de tweede treffer ging de Luikse storm liggen en kwam Eindhoven beter in de wedstrijd. Halverwege de periode zorgde Damian Kluijtmans voor de aansluitingstreffer

De beginfase van de tweede periode was een belangrijke fase. Beide ploegen kregen goede kansen. Luik was het gevaarlijkst via een uitbraak van Alexander Bremer en Axl Milpas en Eindhoven kreeg twee goede schietkansen. Perry Muller von Czernicki werd daarbij wel gehinderd door de Luikse verdediging, direct daaropvolgend kreeg Marek Pitka een open kans. Die liet de verdediger liggen en zoals zo vaak in de sport lag de puck daarna aan de andere kant wel in het doel. Garrett Brazzier zorgde voor de 3-1.

Eindhoven was in de tweede periode minstens gelijkwaardig aan Luik. Damian Kluijtmans leek de 3-2 te scoren. Goalie Jean Cornelis had tot tweemaal toe een prachtige save in petto om dat te voorkomen. Daarna was het weer de beurt aan Luik. Mollen moest een rebound weggeven op een inzet van Ramoul, die rebound ging richting het net maar het Eindhovense doel werd omver gereden zodat de goal niet toegekend werd.

Vlak voor de pauze viel de 3-2 toch voor Kemphanen. Nick Verschuren rondde een breakaway op magnifieke wijze af. De Eindhovense aanvaller omspeelde goalie Jean Cornelis en schoof al vallend de puck in het doel.

Het momentum van die treffer verdween als sneeuw voor de zon aan het begin van de derde periode. Ditmaal had Ramoul 24 seconden nodig om de 4-2 te scoren. Ramoul kreeg teveel ruimte van de Eindhovense verdediging en dat moet je de handige en snelle Ramoul niet geven.

Zoals gezegd was de Luikse powerplay goed op dreef. Maar uitgerekend tijdens een powerplay liet Luik de tegenstander terugkomen tot Ă©Ă©n doelpunt verschil. Nick Verschuren ontfulsde Frank Neven de puck op de blauwe lijn en kon direct afgaan op Cornelis. Wederom was Verschuren in deze situatie te goed voor Cornelis: 4-3.

Cheyne Matheson bracht opluchting in de 49e minuut. De Canadees reageerde attent nadat een goede actie van Ramoul een rebound opleverde. Matheson bereikte de puck als eerste en wipte de puck hoog in het doel voor zijn tweede doelpunt van de avond. Daarmee was het verzet van Eindhoven zo goed als gebroken. Een echt slotoffensief kwam er nooit waardoor Luik de voorsprong in de serie pakte.

Zondagmiddag om 17.00 uur is de tweede wedstrijd in Eindhoven.

Divers telefoon foto Bulldogs Kemphanen