Hijs uithof overzicht stadion 1011

5 december 201312:13

Door Joep Meijsen

Reaney en Anderson nieuw bij Hijs

Den Haag heeft de selectie uitgebreid met twee nieuwe imports. Het gaat om de 29-jarige Canadese aanvaller Les Reaney en de 34-jarige verdediger Nick Anderson. Reaney speelt komend weekeinde zeker al mee in de halve finaleserie tegen Tilburg.

Beide spelers waren eerder dit seizoen al actief op het hoogste niveau in het Verenigd Koninkrijk en brengen een uitgebreid CV mee in Europese en Amerikaanse competities. Zo speelde Reaney 233 wedstrijden in de Central Hockey League. Daarin verzamelde hij 79 doelpunten, 137 assists en bijna vierhonderd strafminuten.

Dit jaar speelde hij voor Edinburgh Capitals. In tien wedstrijden had hij drie goals en drie assists, maar club en speler besloten enkele weken geleden uit elkaar te gaan. Met Reaney krijgt Den Haag een extra optie in de aanval. Reaney geldt als een fysiek sterke aanvaller, die altijd zijn punten meepakt in een seizoen.

De uit Proctor in Minnesota afkomstige Nick Anderson speelde eerder dit seizoen bij Nottingham Panthers, war hij in elf wedstrijden twee goals en vier assists voor zijn rekening nam. Bij Nottingham werd hij kort voor het seizoen aangetrokken vanwege het wegvallen van enkele spelers in de defensie met blessures. De twee jaar daarvoor speelde hij op het hoogste niveau in Itali√ę.

Voor Pontebba en Valpellice speelde hij in totaal 106 wedstrijden met 22 goals en 31 assists. Het waren de jaren waarin hij de overstap maakte van aanvaller naar verdediger. Daarvoor zette hij goede statistieken neer als forward in de Duitse Oberliga en Tweede Bundesliga. Anderson werd ooit opgeleid bij de University of Minnesota-Duluth.

Met Tomas Pek, Alex Henry, Greg Collins en Mark Soares en de twee nieuwkomers beschikt Den Haag nu over zes buitenlandse spelers. In het oorspronkelijke licentiereglement voor dit seizoen was een maximum van vijf opgenomen. Onder invloed van de zaak rond Mike Nason ging de importlimiet echter begin oktober van tafel. Clubs werden toen wel opgeroepen zich aan de limiet van vijf te houden.

Delen