Nl staats reinier close 1213

15 juni 201807:46

Door Joep Meijsen

Reinier Staats maakt overstap naar Eindhoven

Verdediger Reinier Staats keert terug naar Eindhoven. De 27-jarige defense speelde de afgelopen drie jaar voornamelijk voor het Beneliga-team van Tilburg Trappers

Staats speelde vorig jaar 24 wedstrijden in de Beneliga waarin hij drie goals en dertien assists voor zijn rekening nam met 59 strafminuten. De in Tilburg opgeleide ijshockeyer speelde eerder al vijf seizoenen in Eindhoven en kwam de afgelopen jaren ook af en toe uit voor het Trappers-team dat in de Oberliga speelt. 'Reinier is een ijshockeyspeler in hart en nieren en wil gaan voor het maximaal haalbare in zichzelf. Hij is voor Beneliga-begrippen Ă©Ă©n van de betere verdedigers en hij zal bij Eindhoven een belangrijke rol in de defensie krijgen. Een serieuze jongen ook, die zijn stem laat horen op het ijs en een voorbeeld is voor anderen', zo verwelkomt technisch directeur Marc Visschers de terugkeer van Staats.

Staats is de vijfde toevoeging aan de selectie van Eindhoven. Eerder al kwamen zijn teamgenoten van vorig jaar Elia Urlings en Jim Gudden alsmede Cas Staps (Zoetermeer) en Branko Dijstelbloem (Neusser EV) de overstap naar de Beneligaclub uit de Lichtstad. De club verloor echter ook een aantal bekende namen. Zo maakten Deniz Mollen, Roderick van den Hout, Ritchie van Hulten en Kayo van Soest de overstap naar Nijmegen, terwijl Sebastian Kragt eerder deze week door Geleen werd aangekondigd als een nieuwkomer voor het nieuwe seizoen.

Delen