Nijmegen Devils Vs Zoetermeer Panters 201920 Deniz Mollen Valt Jared Henderson Kay Gielen Branden Eden

10 januari 202007:38

Door Joep Meijsen

Ron Plamont neemt coaching Devils over

Select 4-U Nijmegen Devils heeft oud-speler Ronnie Plamont benoemd tot coach. De voormalige verdediger vervangt Frank Gentges, die voorlopig om gezondheidsredenen een stap terug doet.

Dat meldt dagblad De Gelderlander vanmorgen. Gentges stond al niet in de bank en haakt nu voorlopig volledig af. Dat betekent volgens de krant hij weliswaar aanwezig zal zijn bij wedstrijden, maar geen trainingen geeft en zich niet bemoeid met de speelwijze. Aanleiding is de slepende nekblessure die hij nog in dienst bij zijn vorige werkgever Essen Moskitos opliep.

'Verzekeringstechnisch is het niet mogelijk mijn trainersactiviteiten uit te oefenen. Ik richt me op volgend seizoen', zo wordt Gentges geciteerd. De Duitse coach keerde in november terug bij Devils nadat de club vanwege een teleurstellend begin van het seizoen afscheid nam van Alexander Jacobs. Onder leiding van Gentges, met Frank Janssen als benchcoach, bereikte Nijmegen de bekerfinale, die volgende week wordt gespeeld tegen Heerenveen.

De nieuwe coach speelde tussen 1990 en 2000 in het eerste team van Nijmegen en zette een clubrecord in strafminuten. Na zijn loopbaan bleef hij betrokken bij het Nijmeegse ijshockey en zijn zoon Jay Plamont maakt nu deel uit van de selectie van de club.

Nijmegen Devils speelt vanavond in eigen huis tegen Mechelen Golden Sharks en heeft in het kader van de Inter Region Cup op zondag nog een uitwedstrijd in Hamm op het programma staan.

Foto: IJshockeyfoto.nl (Paul Nicolaassen)