Div ro rip 2013

27 maart 201316:07

Door Joep Meijsen

Ronald Herregraven (34) neemt afscheid

De bekende ijshockeysupporter Ronald Herregraven heeft vandaag op 34-jarige leeftijd afscheid genomen. Hij geldt als een van de meest gepassioneerde liefhebbers van de sport in Nederland.

Ronald was al langere tijd ziek. Ro is vanmiddag heengegaan, het officiële tijdstip van overlijden is afhankelijk wanneer het hart stopt. Openhartig deelde hij de afgelopen jaren de soms aangrijpende gebeurtenissen in zijn leven met de rest van de wereld via Facebook, maar ook door zijn deelname aan het televisieprogramma Over Mijn Lijk. Ronald was één van die supporters bij wie ijshockeybloed door de aderen stroomde. Altijd in voor een uitgebreid, enthousiast, gesprek over de sport en begaan met het lot van zijn club Geleen Eaters en de hele ijshockeywereld.

Voor IJshockey.com leverde hij rond interlands uitgebreide statistieken en hield hij enige tijd een rubriek over ijshockeystatistieken bij. Hij was een veelschrijvende deelnemer aan IJshockeyforum.com en speelde een belangrijke rol als speler en coach van het zogenoemde Forumteam, dat komende zaterdag weer deelneemt aan het Richard Gerritse-toernooi van de supportersvereniging van Tilburg.

Een andere belangrijke passie in zijn leven was muziek, waarbij hij deel uitmaakte van de band The Liszt. Het enthousiasme en de analyses van Ronald zullen enorm gemist worden in de Nederlandse ijshockeywereld. Hij laat een echtgenote en een kind achter, met de tweede op komst. Woensdag is hij in slaap gebracht. Het bestuur van IJshockey.com wenst nabestaanden, vrienden en kennissen veel sterkte.