Ronald Wurm in dienst van Heerenveen.
Ronald Wurm in dienst van Heerenveen. — © IJshockeyfoto.nl (Paul Nicolaassen)

14 april 202020:30

Door Joep Meijsen

Ronald Wurm tekent in Den Haag

International Ronald Wurm maakt de overstap van Heerenveen naar Den Haag. De aanvaller keert daarmee terug naar de club waar hij ooit met ijshockey begon.

Wurm was afgelopen seizoen in de Beneliga goed voor drie goals en 17 assists in 20 wedstrijden, waarmee hij de nummer zeven was op de topscorerslijst van de Friese landskampioen. In tien wedstrijden in de bekercompetitie voegde hij hier nog zes goals en tien assists aan toe.

Heerenveen maakte enkele weken geleden al bekend niet door te gaan met de 33-jarige international, die tijdens het pre-OKT in Kazachstan nog deel uitmaakte van de selectie van dienstdoend bondscoach Bo Subr. Wurm tekende in Den Haag voor Ă©Ă©n jaar, waarmee hij na zes jaar in Friesland terugkeert bij Den Haag.

'Toen Chris Eimers belde dat hij interesse had, was de keuze niet zo moeilijk meer. De laatste jaren is het mooi om te zien hoeveel supporters er af komen op de wedstrijden van de club. Het was altijd gaaf om in De Uithof te spelen voor een vol stadion, het maakt dan ook niet uit of ze dan voor of tegen je zijn er hangt gewoon altijd een goeie sfeer. Ik heb zin om na zes jaar weer aan de Haagse zijde te staan', zegt Wurm tegen de website van Den Haag.

Wurm is de derde nieuwkomer in de selectie van Den Haag. Eerder werd al bekend dat Jay de Ruiter terugkeert vanuit de Verenigde Staten, terwijl Jay Huisman de overstap maakt vanuit Zoetermeer. De club verlengde ook de contracten van doelman Brett Magnus en forward Jasper Kick.