Tilburg Trappers - BlackDragons Erfurt 2020/21: Actie voor het doel van Ian Meierdres
Tilburg Trappers - BlackDragons Erfurt 2020/21: Actie voor het doel van Ian Meierdres — © Arie Leeuwesteijn

2 januari 202123:12

Door Joep Meijsen

Erfurt snoept punten af bij Trappers

Met nog minder dan een halve minuut te gaan in overtime scoorde Petr Gulda de winnende goal namens Erfurt in de eerste van twee wedstrijden in een weekend tussen Trappers en TecArt BlackDragons. Diego Hofland scoorde twee keer voor Tilburg.

Het was de derde van vier ontmoetingen tussen Tilburg Trappers en de ploeg die sinds dit jaar door ex-Trapper Raphael Joly gecoacht wordt. De vierde ontmoeting staat voor morgen op het programma, wederom in Stappegoor. In de drie wedstrijden haalde Tilburg tot nu toe vier punten. Bij Tilburg stond nog altijd Josh Mizerek in de bank, Bo Subr ontbreekt al enige tijd vanwege ziekte. Voor Erfurt was het pas de tweede wedstrijd sinds begin vorige maand. De ploeg kon enkele weken niet in actie komen vanwege corona.

Trappers kreeg een vroege powerplay en sloeg ook direct toe via Giovanni Vogelaar. De verdediger zou oorspronkelijk voor Den Haag spelen dit seizoen, maar blijkt een productieve aanwinst voor de Brabranders. Met zes goals en acht assists in 15 wedstrijden is hij de nummer vier van de topscorerslijst bij de meervoudige kampioen in de Oberliga.

De voorsprong bleef tot het einde van de eerste periode op het scorebord staan, voordat Reto SchĂĽpping in de eerste minuut na de hervatting de gelijkmaker binnenschoot. Aan het eind van de tweede doorgang was de stand nog steeds in evenwicht, maar wisten Diego Hofland, shorthanded, en Kyle Beach, powerplay, het totale doelsaldo in de ontmoeting op te voeren naar vier.

Tien minuten voor tijd kwam Erfurt via een penaltyshot van de Litouwer Arnoldas Bosas zelfs even op voorsprong, maar Trappers kwam via de tweede van de avond van Hofland een paar minuten later weer langszij, wat uiteindelijk de overtime noodzakelijk maakte. Morgenmiddag krijgt Trappers de kans op revanche.

De wedstrijd stond onder leiding van het Nederlandse duo Chris van Grinsven en Ramon Sterkens met Jeroen Klijberg en Louis Beelen op de lijnen.