Game Day Eaters viert feest 2018

21 oktober 201822:39

Door Joep Meijsen

Round-up: Eaters is ook Flyers de baas, Indians stoot Trappers van troon, Den Haag wint in overtime

Geleen marcheert door in de bekercompetitie. De Limburgers wonnen de tweede topper in drie dagen, deze keer van Heerenveen. Tilburg is in de Oberliga zijn koppositie kwijt na verlies tegen Hannover Indians, de Beneliga-Trappers kregen opnieuw dubbele cijfers over de oren. Den Haag was in overtime nipt te sterk voor Amsterdam.

Microz Eaters Limburg - Unis Flyers Heerenveen 6-4

Na deze speelronde in de Beneliga is er nog maar Ă©Ă©n ongeslagen ploeg over. Geleen volgde de overwinning in Den Haag van vrijdag op met een thuiszege op Heerenveen. Nick Verschuren en Vadim Gyesbreghs hadden ieder twee goals in het duel. Eaters liep uit naar een 3-0 voorsprong via goals van Lars van Sloun, Nick Verschuren en Lukasz Bartak, alvorens Flyers in het tweede deel van de wedstrijd iets terugdeed via Adam Bezak. Tony Demelinne bracht Flyers een kwartier voor tijd zelfs terug top op een goal, maar een dubbelslag van Verschuren en Gyesbreghs binnen twee minuten zorgde ervoor dat Eaters uitliep naar een 5-2 voorsprong. Goals van nogmaals Demelinne en nogmaals Bezak zorgden ervoor dat het toch weer spannend werd, maar een treffer van Gyesbreghs in de slotminuut maakte aan alle onzekerheid een einde. Voor Eaters is het acht gespeeld 24 punten, negen punten meer dan Flyers, dat echter wel twee wedstrijden minder gespeeld heeft.

Hannover Indians - Tilburg Trappers (Oberliga) 6-5 (OT)

Tilburg is zijn koppositie in de Oberliga Nord in ieder geval voor even kwijt. De manschappen van Bohuslav Subr verloren de topper tegen Hannover Indians met 6-4, waarbij Brent Norris een goal en drie assists op zijn naam bracht. Voor Tilburg was Nardo Nagtzaam goed voor drie punten, waaronder een goal en scoorde Danny Stempher opnieuw twee keer.

Het was het duel tussen koploper Tilburg en de nummer twee Indians voor ruim 2300 toeschouwers in het sfeervolle ijsstadion in Hannover. Trappers mist nog altijd een reeks spelers en heeft het na een prima start van het jaar nu moeilijker. Het begin van het duel was echter duidelijk voor Trappers dan binnen een kwartier spelen op 0-3 stond via goals van Danny Stempher (2) en Jonne de Bonth. Nog voor de eerste pauze zorgde Victor Knaub voor de eerste goal namens Indians.

Na zes minuten in de tweede doorgang was de stand weer in evenwicht, 3-3, via goals van veteraan Andreas Morczinietz en Roman Pfennings. Die stand bleef lang op het bord staan tot een boeiende slotfase die er uiteindelijk toe leidde dat beide teams met een stand van 5-5 naar de overtime gingen. Daarin zorgde Brent Norris voor het winnende doelpunt.

Amsterdam Tigers - Cairox Hijs Hokij Den Haag 4-5 (OT)

Den Haag liep zondagavond op bezoek bij Den Haag uit naar een 0-3 voorsprong via goals van Levi Boer, Joey Oosterveld en Jurryd Smid. In het tweede deel van de ontmoeting knokte Amsterdam echter terug tot 3-3 via goals van Stef Overweg, Connor Barette en Calvin Pohlman. Tien minuten voor tijd gaf Alan van Bentem zijn ploeg nog een keer het voordeel, maar Amsterdam kwam via de tweede treffer van Calvin Pohlman opnieuw langszij. Daardoor moest overtime de beslissing brengen. Amsterdam begon de extra tijd met een man minder op het ijs door een straf tegen doelman Jorrit Vos en binnen 23 seconden na de hervatting was het Levi Boer die zijn tweede scoorde en daarmee het bonuspunt bij Den Haag bezorgde.

Tilburg Trappers (Beneliga) - Zoetermeer Panters 0-12

Het Beneliga-team van Trappers kreeg opnieuw dubbele cijfers om de oren en slaagde er weer niet in om te scoren. Zoetermeer was zondagmiddag met 0-12 te sterk voor Trappers. Valentijn Scheffe scoorde vier keer voor Zoetermeer en Kevin Riedijk pakte de shutout. Dusan Kmec scoorde twee keer, terwijl verder ook nog Indy Bontan, Michael van Rijswijk, Jay Huisman, Mees Lefebure, Chris de Jonge en Thomas Borgman tot scoren kwamen. Zoetermeer had zaterdagavond in eigen huis al met 0-1 verloren van Nijmegen. RJ Reed scoorde het enige doelpunt.

Delen