IMG 4959

26 oktober 201823:45

Door Joep Meijsen

Round-up: Eaters wint in Nijmegen, dikke zege Den Haag en Trappers langs Essen

Geleen blijft ongeslagen. In een boeiend duel in Nijmegen kwam de ploeg van Andy Tenbult met 3-4 bovendrijven. Den Haag maakte in eigen huis gehakt van de Beneliga-Trappers, terwijl Tilburg in de Oberliga een 3-2 zege boekte op Essen en daarmee oog op de koppositie houdt.

Ahoud Devils Nijmegen - Microz Eaters Geleen 3-4

Geleen blijft maar winnen dit seizoen. Op vrijdagavond was Eaters met 3-4 te sterk tegen Nijmegen in een boeiend duel. De doelpuntenaantallen hadden zonder problemen verdubbeld kunnen zijn als beide teams zorgvuldiger met de kansen waren omgegaan, maar zowel Rowan Delil als Deniz Mollen speelden sterke wedstrijden voor hun teams. Geleen scoorde drie keer op de powerplay en zag Tom Marx twee goals scoren en een assist voor zijn rekening nemen.

De eerste periode was nog redelijk saai, met alleen een powerplay-goal van Tom Marx, die de puck handig vanaf de zijkant inschoot als hoogtepunt. Vanaf de tweede periode ging het tempo van de wedstrijd omhoog en gebruikten beide teams hun snelheid om er een aantrekkelijke ontmoeting van te maken. Eaters begon het sterkst aan de tweede periode, maar kreeg op de counter het deksel op de neus. Ritchie van Hulten bediende Branden Eden die met een hard schot via de lat binnenschoot.

Een straf tegen Roderick van den Hout bood Eaters de kans het initiatief terug te veroveren in de wedstrijd. De ploeg hield de puck lange tijd in het aanvalsvak en werd uiteindelijk beloond toen Lukasz Bartak een pass voorlangs binnenwerkte, 1-2. Devils joeg op de gelijkmaker en kreeg de wind in de rug via een powerplay met nog enkele minuten te spelen.

Een situatie waarbij de opschaatsende Nick de Jong werd gestuit zorgde daarna voor controverse. Devils dacht dat het recht had op een dubbele powerplay, de scheidsrechter van dienst dacht daar anders over en het leidde er uiteindelijk toe dat coach Alexander Jacobs van Nijmegen naar de tribune werd gestuurd. Devils had geen assistent-coach in de bank, waardoor de ploeg plotseling zonder coach kwam te zitten.

De resulterende powerplay voor Eaters duurde lang en ging door tot in de derde periode. Daarin was het Jord Smid die een puck die vanaf de boarding terugkwam achter Deniz Mollen schoot. Amper twee minuten later was het weer raak. Tom Marx lette goed op en verschalkte de Nijmeegse doelman met een verborgen schot, 1-4. Intussen raakten ook de gemoederen in de wedstrijd wat verhit, maar zonder dat het echt uit de hand liep.

Devils bleek ook zonder coach in staat een sterk slotoffensief te ontwikkelen. De Nijmeegse scherpschutter RJ Reed verkleinde de Nijmeegse achterstand na een prima pass voorlangs van Harley Verkroost. Niet veel later liep Mordy Munichman tegen een straf aan en was Nijmegen dichtbij de aansluitingstreffer. Het schot van de blauwe lijn knalde echter via het ijzerwerk terug het ijs op.

De 3-4 viel uiteindelijk toch toen Nick de Jong plotseling alleen voor Rowan Delil stond en het hoofd koel hield. In de resterende minuten slaagde Nijmegen er echter niet meer in nogmaals tot scoren te komen, waardoor Eaters de negende wedstrijd op rij wist te winnen.

Cairox Hijs Hokij Den Haag - Tilburg Trappers (Beneliga) 14-1

Den Haag tankte doelpunten in de thuiswedstrijd tegen het Beneliga-team van Tilburg Trappers. Liefst veertien keer kwam Den Haag tot scoren. waarbij Mike Verschuren vier keer doel trof. Na iets meer dan tien minuten spelen stond het al 5-0 voor Den Haag. Het enige Tilburgse doelpunt werd na veertien minuten gescoord door Michal Stoklosa, een 26-jarige voormalige Poolse jeugdinternational. Voor Den Haag kwamen verder Raymond van der Schuit (2), Dani van Schilt, Diordy Vols, Mike van Oeveren, Jasper Kick, Viktor Sjödin en Alan van Bentem tot scoren. Bij Den Haag was er de rentree van Donny van Musscher. Trappers had slechts veertien spelers op de sheet staan.

Tilburg Trappers (Oberliga) - Essen Moskitos 3-2

De Oberliga Trappers wisten voor bijna 2700 toeschouwers wel te winnen. De ploeg van Bohuslav Subr kwam na ruim twaalf minuten spelen op achterstand via een goal van Marcel Pfänder, maar greep via goals van Danny Stempher en Reno de Hondt in de tweede periode het initiatief. Tegen de tijd dat Trappers op voorsprong kwam was er een incident geweest waarbij Ivy van den Heuvel en Yannis Walch van het ijs werden gestuurd. Kevin Bruijsten vierde zijn terugkeer in de opstelling na blessureleed negen minuten voor tijd met een doelpunt. Dat bleek uiteindelijk de winnende omdat Aaron McLeod de Tilburgse voorsprong in de slotminuut nog terugbracht tot 3-2.

Delen