1912 0608

4 november 201823:29

Round-up: zeges voor Trappers, Devils, Hijs, Flyers en Hyc

Tilburg Trappers won zondag pas in overtime van Berlijn, in de Nederlandse beker waren Den Haag en Nijmegen succesvol en in de Beneliga waren er een overtime-zege voor Heerenveen en winst in reguliere speeltijd voor Herentals.

Tilburg Trappers (Oberliga) - Preussen Berlin 6-5 (OT)

Doelman Erik Reukauf bleek een behoorlijke sta-in-de-weg voor Tilburg dat tegen hekkensluiter Berlijn pas in overtime wist te winnen. Reno de Hondt scoorde kort na het begin van de extra tijd met zijn tweede van de avond het winnende doelpunt. Het was pas de derde keer dit seizoen dat Berlijn minimaal een punt wist te pakken.

Trappers had weliswaar een overwicht, maar nam nooit definitief afstand van de taaie tegenstander. Jonne de Bonth had Tilburg na vijf minuten spelen op voorsprong gebracht, alvorens Jakub Rumpel voor de gelijkmaker zorgde. Trappers leek in de tweede periode het initiatief te pakken via goals van Reno de Hondt en Kevin Bruijsten. Marvin KrĂĽger deed weliswaar wat terug, maar het was opnieuw Bruijsten die de marge naar twee opvoerde, 4-2.

In de slotperiode kwam Berlijn echter brutaal weer langszij via goals van Vincent Rebel en Justin Ludwig. Zes minuten voor tijd pakte Trappers nog een keer het voordeel via Jordy Verkiel, maar een straf tegen Mitch Bruijsten bood Can Matthäs de mogelijkheid de wedstrijd opnieuw in evenwicht te brengen, waardoor de extra tijd de beslissing moest brengen.

Door de nederlaag van vrijdag in Duisburg en het puntverlies zondagmiddag moet Trappers de koppositie in de Oberliga Nord delen met Hannover Scorpions. Beide teams hebben 34 punten uit 15 wedstrijden.

IMG 6373

Microz Eaters Limburg - Cairox Hijs Hokij Den Haag 5-9

Het voorheen nog ongeslagen Eaters leed zijn tweede nederlaag in het weekeinde. Den Haag was in een buitengewoon doelpuntrijk duel met 5-9 te sterk en hield daarmee de kans op thuisvoordeel in de halve finales van de beker levend. Jasper Kick tekende voor twee goals en drie assists, erwijl Alan van Bentem twee goals en twee assists had. Tom Marx had een goal en twee assists namens de Limburgse gastheren.

Nadat Matthew Beer en Alan van Bentem doelpunten hadden uitgewisseld in de eerste periode, was het Eaters dat kort na de hervatting op voorsprong kwam via Marx. Exact twintig seconden later kwam Den Haag weer op gelijke hoogte via wederom Van Bentem en die voorsprong werd daarna stevig uitgebreid. Jurrt Smid, Joey Oosterveld, Donny van Musscher en Jasper Kick troffen allemaal doel, al deed Eaters via Lukasz Bartak laat in de periode nog wel iets terug, 3-6.

Via treffers van Viktor Sjödin en nogmaals Kick breidde Den Haag het voordeel nog verder uit, alvorens Lars van Sloun en Yan Turcotte nog terugsloegen. Den Haag lachte echter het laatst via een treffer van Raymond van der Schuit en de winst in de wedstrijd. Den Haag staat nu vierde in de bekercompetitie op zeven punten van Nijmegen en vier punten van Heerenveen. Devils heeft echter twee wedstrijden meer gespeeld.

Ahoud Devils Nijmegen - Zoetermeer Panters 4-2

Nijmegen hield in eigen huis de tweede positie in de bekercompetitie vast via een 4-2 zege op Zoetermeer. Nick de Jong en RJ Reed hadden ieder een goal en een assist in het duel.

Zoetermeer sloeg na tien minuten spelen als eerste toe via Jay Huisman, alvorens Rick van Haren een minuut later de stand weer in evenwicht bracht. Panters pakte na vijf minuten in de tweede periode nogmaals het voordeel, maar deze keer was het Nick de Jong die voor de gelijkmaker zorgde.

Vijf minuten later prikte RJ Reed een shorthanded goal binnen voor het winnende doelpunt in het duel. Ritchie van Hulten bezegelde negen minuten tijd het lot van het al uitgeschakelde Panters.

1912 0524

Luik Bulldogs - Unis Flyers Heerenveen 4-5 (OT)

Luik is na het eerste speelweekeinde de koploper in de Beneliga. De ploeg van Paul Vincent verloor echter zondag in eigen huis wel met 4-5 in overtime van Heerenveen. Todd Ratchford scoorde de winnende treffer.

De wedstrijd begon doelpuntrijk. Na veertien minuten spelen waren er al vijf doelpunten gevallen, waarbij Luik met 3-2 voorstond. Lars Engwegen, Thomas Matheson en Bryan Henry scoorden de Belgische doelpunten, terwijl Ronald Wurm en Marc Nijland de Friese productie voor hun rekening namen.

Die stand bleef lang op het scorebord staan. Pas in de slotfase van de tweede periode was het weer raak. Flyers zag Brent Janssen en Adam Bezak scoren om het voordeel in de wedstrijd te grijpen. Dit werd echter tien minuten voor tijd ongedaan gemaakt door het tweede doelpunt van Lars Engwegen, waardoor de etra tijd noodzakelijk werd. Daarin sloeg Todd Ratchford op de powerplay toe om het bonuspunt bij Heerenveen te bezorgen.

Leuven Chiefs - Era Renomar Hyc Herentals 3-5

De onderlinge Belgische Beneliga-ontmoeting tussen Leuven en Herentals eindigde in een 3-5 zege voor Herentals, dat hiermee zijn ongeslagen status in het lopende seizoen intact hield. Topscorer Kyle Brothers bewees opnieuw zijn waarde met twee goals en een assist. Vincent Morgan, Ben Vercammen en Preston Shupe namen de overige treffers voor hun rekening. Namens Leuven waren Reyn Vanwelsenaers, Dean Thurura en Rino Dhondt succesvol.