43022892 10217113712098921 8714297113812402176 o

14 oktober 201807:55

Roundup: Eaters en Flyers blijven winnen

Geleen en Heerenveen wachten nog steeds op het eerste puntverlies in de Nederlandse bekercompetitie. Geleen won zaterdag eenvoudig in Amsterdam en ook Heerenveen had weinig moeite met Zoetermeer.

Amsterdam Tigers – Microz Eaters Geleen

Voor bijna 400 toeschouwers in de Jaap Edenhal kon Amsterdam de koploper de eerste periode nog in toom houden. Geleen opende de score na zeven minuten dankzij de eerste goal van Matt Beer in dienst van Eaters.

In de eerste minuut van de tweede periode verdubbelde Nick Verschuren de voorsprong voor de bezoekers. Zeven minuten later scoorde Joey Geurts ook zijn eerste seizoensgoal voor de 0-3. Halverwege de periode mocht de talentvolle Jaimy Missler het overnemen van Jorrit Vos in het Amsterdamse doel. Missler beleefde geen fijne start want nog geen drie minuten later, had Geleen de voorsprong verdubbeld naar 0-6.

Uiteindelijk wisten beide teams daarna nog driemaal te scoren, zodat Geleen de hoofdstad verliet met een 3-9 winst. Nick Verschuren eindigde de wedstrijd met maar liefst vier doelpunten.

Geleen blijft daardoor aan kop met de volle 15 punten uit vijf wedstrijden. Amsterdam is nu vierde met 6 punten uit zes wedstrijden.

UNIS Flyers Heerenveen – Zoetermeer Panters

Heerenveen wist het weekend af te sluiten met een tweede overwinning. Na de gestaakte wedstrijd in Den Haag op vrijdag, won Flyers met 7-1 van Zoetermeer. De gestaakte wedstrijd in Den Haag zal ongetwijfeld blijven staan als een 2-4 overwinning aangezien er al tweederde van de wedstrijd is gespeeld.

Tegen Zoetermeer nam Heerenveen in de eerste periode een 2-0 voorsprong door goals van Kevin Nijland en Pippo Limnell. In de tweede periode vergrootte Adam Bezak de marge naar drie. Zoetermeer voorkwam een shutout voor goalie Jeff Hoebeeke in de derde periode. Valentijn Scheffe scoorde zijn derde treffer van dit nog jonge seizoen. Scheffe zag wel dat Heerenveen in de slotperiode uitliep naar 7-1. De doelpunten kwamen op naam van Limnell, Jasper Nordemann, Ronald Wurm en Tony Demelinne.

Heerenveen komt nu op 12 punten uit vier wedstrijden als je de gestaakte wedstrijd in Den Haag meetelt. Zoetermeer blijft op drie punten staan.

Belgische beker

In België waren er drie wedstrijden op de zaterdagavond. ERA Renomar HYC Herentals won de topper van Bulldogs Liège met 4-6. De eerste plaats lijkt daarmee een zekerheidje voor Herentals.

Antwerp Phantoms won in een knotsgekke wedstrijd met 7-8 van Mechelen Golden Sharks. Ook buiten het ijs boekte de club een grote overwinning, vrijdag werd bekend dat er definitief een nieuwe ijsbaan in Deurne komt. Door de zege komt Phantoms nu op Ă©Ă©n punt van Mechelen dat nog wel de derde plek in handen heeft. Mechelen kreeg slecht nieuws te verwerken, de club zag import Jordan Steger terugkeren naar zijn oude club in IJsland. De Slowaak Tomas Nepcal werd overgeheveld vanuit het tweede team om de vrijgekomen plek op te vullen.

Chiefs Leuven won met 1-5 van Turnhout Tigers, Leuven sluit aan bij Mechelen en Antwerpen. Chiefs volgt op Ă©Ă©n punt van Antwerpen.