Heerenveen Flyers 2018 doelpunt vieren Tony Demelinne

20 februari 201923:23

Roundup: Flyers kloppen Hyc in OT en Trappers ruim langs Berlijn

Heerenveen was woensdagavond in overtime Herentals de baas om een oerspannend einde van de reguliere competitie in te leiden. Tilburg won de titel in de Oberliga Nord met een 9-1 overwinning op Berlijn.

Unis Flyers Heerenveen - Era Renomar Hyc Herentals 4-3 (OT)

Heerenveen pakte woensdagavond een 4-3 overwinning in overtime op Herentals. Daarmee heeft Flyers weer minder verliespunten dan de tegenstander. Zondag staan de twee ploegen weer tegenover elkaar om uit te maken wie de kampioen van de reguliere competitie wordt.

Flyers speelt eerst op zaterdagavond nog thuis tegen Nijmegen. Voor Hyc is het de enige ontmoeting dit weekeinde. Voor beide teams is de onderlinge ontmoeting zondagavond vanaf 20.00 uur de laatste ontmoeting van het reguliere seizoen. De competitie in de Beneliga krijgt daarmee een zeer spannende ontknoping.

Ook het duel in Thialf, gevuld met ruim 1900 toeschouwers, verliep uitermate spannend. Met nog vier minuten te spelen leek Flyers de situatie onder controle te hebben met een 3-1 voorsprong, maar via een dubbelslag van Vincent Morgan kwam Herentals alsnog langszij. In overtime was het daarna verdediger Todd Ratchford die Heerenveen tijdens een powerplay na een straf tegen Kyle Brothers alsnog het bonuspunt bezorgde.

Heerenveen was in de eerste periode op voorsprong gekomen via een goal van Ronald Wurm. Kyle Brothers zorgde halverwege het duel voor de gelijkmaker, maar niet veel later was het Marco Postma die Flyers opnieuw het voordeel bezorgde. Na enkele minuten spelen in de derde periode was het Aldo van Aalderen die Flyers op 3-1 zette, een voorsprong die de ploeg uiteindelijk dus uit handen gaf.

Vincent Morgan had twee goals en een assist namens Herentals, terwijl Ronald Wurm een goal en twee assists op zijn naam bracht bij Heerenveen.

Archieffoto: Paul Nicolaassen

Tilburg Trappers (Oberliga) - EC Preussen Berlin

Tilburg Trappers eindigt voor het tweede jaar op rij bovenaan in de reguliere competitie van de Oberliga Nord. Door de 9-1 overwinning woensdagavond tegen Berlijn kan de ploeg van Bo Subr in het restant van de competitie niet meer worden achterhaald door de twee achtervolgers uit Hannover.

Tilburg kwam via een shorthanded goal van Reno de Hondt na vijf minuten spelen op voorsprong en scoorde in de slotfase van die periode de 2-0. De tweede periode werd daarna gebruikt om uit te lopen op de tegenstander die met slechts twaalf veldspelers naar Tilburg was afgereisd. Trappers scoorde vier keer, maar incasseerde ook het tegendoelpunt van Jakob Rumpel.

In de slotperiode liep Tilburg daarna uit naar een ruime zege. Kevin Bruijsten scoorde twee keer, Mitch Bruijsten nam twee goals en een assist voor zijn rekening net als Reno de Hondt en Danny Stempher, terwijl Ivy van den Heuvel een keer scoorde en Jordy van Oorschot drie assists voor zijn rekening nam.