Trappers vs Leipzig 2017 bowles scoort

3 november 201723:33

Roundup vrijdag: Kemphanen wint ook in Thialf

Eindhoven zette de sterke reeks in de Beneliga op vrijdagavond voort met een 3-4 overwinning op regerend kampioen Heerenveen. Den Haag was in de Beneliga te sterk voor Luik, terwijl Tilburg in de bekercompetitie een zege boekte op Geleen. In de Oberliga zette Trappers de zegereeks verder voort door in overtime te winnen bij Hannover Indians. Parker Bowles had drie goals en een assist.

Unis Flyers Heerenveen - Dolphin Kemphanen Eindhoven

Deniz Mollen keepte een ijzersterke wedstrijd namens Eindhoven dat op vrijdagavond zijn vierde overwinning boekte in zes Beneliga-wedstrijden door in Thialf met 3-4 te winnen van Heerenveen. Voor de Friezen was het al de derde thuisnederlaag in de lopende Beneliga-jaargang na eerdere verliespartijen tegen Herentals en Den Haag. Voor ruim duizend toeschouwers scoorde captain Ritchie van Hulten de winnende goal en weerstond Kemphanen het slotoffensief van Heerenveen.

Het was Flyers dat voor eigen publiek het initiatief greep via een treffer van Brent Janssen. Binnen vier minuten was het echter Eindhoven dat voor even de macht greep in de wedstrijd. Nick Verschuren toont zich al het hele seizoen een makkelijk scorende speler en hij zorgde drie minuten na de openingsgoal voor de gelijkmaker. Zijn jongere broer Mike Verschuren sloeg een minuut later zijn slag om Kemphanen op voorsprong te brengen.

Weer luttele minuten later was de situatie weer in evenwicht via een treffer van Lars den Edel, maar de tweede periode was het alleen Eindhoven dat tot scoren kwam. Via de tweede treffer van de avond van Nick Verschuren kwam de ploeg van Larry Suarez opnieuw op voorsprong en Ritchie van Hulten vergrootte de marge vroeg in het slotstuk. Den Edel zorgde er met zijn tweede goal van de avond voor dat het nog lang spannend bleef, maar uiteindelijk sleepte Kemphanen de winst binnen.

Eindhoven staat nu met twaalf punten uit zes wedstrijden op de eerste plaats in de Beneliga. Heerenveen staat met zeven uit vijf op de bronzen plek van de ranglijst, waarin veel teams nog maar drie of vier wedstrijden hebben gespeeld.

Hannover Indians - Tilburg Trappers

Tilburg handhaafde zich vrijdagavond op kop van de Oberliga, maar zag de marge wel krimpen. De Brabanders hadden overtime nodig in Hannover tegen de Indians, terwijl Leipzig in eigen huis Harzer Falken in reguliere speeltijd de baas was. Tilburg trof met Hannover een tegenstander die meespeelt in de top van de Oberliga, maar wel al op aardige afstand van de twee ploegen aan de top. In de altijd sfeervolle hal in Hannover, waar bijna drieduizend toeschouwers aanwezig waren, was het Parker Bowles die na enkele minuten spelen het bal opende. Stefan Goller zorgde echter tien minuten later voor de gelijkmaker.

Die situatie herhaalde zich andersom in de tweede periode. Via Roman Pfennings kwam Hannover vroeg in de periode op voorsprong en via de tweede treffer van Bowles kwam Tilburg langszij. Branislav Pohanka bracht Hannover voor de tweede keer in het duel op voorsprong met nog ruim zes minuten te spelen. Maar vijftien seconden later lag de puck al aan de andere kant in het net en completeerde Bowles zijn hattrick. De winnende goal in overtime kwam van de stick van Ryan Collier.

Elders in de Oberliga won Duisburg in eigen huis met 4-0 van Saale Bulls Halle. Raphael Joly had één assist. Herner EV was met 7-4 te sterk voor de Black Dragons uit Erfurt. Aaron McLeod scoorde drie keer voor de winnende ploeg. Hannes Albrecht nam twee goals voor zijn rekening in de 4-2 zege van Leipzich op Braunlage, Hannover Scorpions won met 7-2 in eigen huis van Rostock, terwijl Marvin Krüger twee goals en drie assists had in de 2-5 zege van Preussen Berlin bij Timmendorfer Strand. Essen tenslotte won in overtime in Hamburg. De enige goal van de wedstrijd werd na ruim 61 minuten gescoord door Andrej Bires.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn

Hijs Hokij Den Haag - Liege Bulldogs

Den Haag handhaafde de ongeslagen status in de Beneliga met een 7-3 overwinning in eigen huis op de Bulldogs uit Luik. Daardoor staat Hijs nog altijd op maar één punt van koploper Eindhoven, maar wel met twee wedstrijden minder gespeeld. Den Haag liep in het duel uit naar een 5-0 voorsprong via goals van Raymond van der Schuit, Jeffrey Melissant, Oliver Pataky, Viktor Sjodin Gibbs en Marco Bommezijn, alvorens Luik iets terugdeed via Thomas Cheyne Matheson en Bryan Henry. Met nog twaalf minuten te gaan werd het zelfs nog 5-3 via een goal van Jordan Paulus, maar dat was zo ver als Den Haag het liet komen. Via de tweede goal van de avond van Jeffrey Melissant en een goal van Donny van Musscher werd de zege veiliggesteld.

Tilburg Trappers - Laco Eaters Geleen

De beslissingen in de Nederlandse beker zijn al gevallen, maar op de valreep boekte Tilburg nog een overwinning op het al voor de halve finales geplaatste Geleen. Marc Donders had drie goals en twee assists en Elia Urlings twee goals en een assist in de 6-4 zege voor de Brabanders. Sander Horvers scoorde het andere doelpunt voor Tilburg dat twee keer op de powerplay en twee keer shorthanded scoorde. Bij Geleen verzorgden Tom Marx, Mitch Koumans, Levi Smeets en Lars van Sloun de productie.