Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters

Roundup: Winst voor Flyers, Mechelen weer te sterk voor Leuven

Heerenveen Flyers heeft zich definitief geplaatst voor de halve finale in de strijd om de nationale beker. In Thialf won Flyers met 6-0 van Eaters Geleen. In België won Mechelen verrassend voor de tweede keer van Leuven Chiefs.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

UNIS Flyers - Laco Eaters Geleen

Heerenveen had in eigen huis weinig moeite met Eaters. De Limburgers moesten het vanavond ook doen zonder de Slowaak Krzak en Remco Knoren. Lars den Edel, vorige week al goed voor een belangrijke goal in Luik, zette Heerenveen op voorsprong. De aanvaller scoorde tweemaal voor Flyers.

Daarna tekende Adam Bezak voor een hattrick en dankzij een goal van Marco Postma kwam de eindstand uit op 6-0. Met vijftien punten uit vijf wedstrijden is Heerenveen de onbetwiste koploper in poule A.

Eaters staat voorlopig derde met drie punten uit drie wedstrijden. Morgenavond wacht voor de Limburgers de belangrijke thuiswedstrijd tegen Tilburg Trappers. De Brabantse ploeg staat nu nog één punt voor op Geleen.

Mechelen verrast Leuven opnieuw

In de Belgische beker blijft Luik maar winnen. Ditmaal waren de Bulldogs met 6-2 te sterk voor Antwerpen. Akim Ramoul scoorde driemaal voor de koploper.

Herentals won eenvoudig met 0-10 in Turnhout. Voor de bezoekers scoorde Jenne van der Velde een hattrick en de Canadees Shawn Hulshof voegde twee goals toe aan zijn totaal.

De spanning was vanavond te vinden in Leuven. Daar behaalde ColdPlay Sharks uit Mechelen de tweede overwinning nadat het eerder thuis ook al won van Leuven Chiefs. Ditmaal pakte Mechelen de overwinning na een shootout. Martin Vachal, vorig jaar nog actief in Leuven, schoot het winnende penalty shot binnen. Na overtime was de stand 5-5.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum